Vásárlás

Kedves érdeklődő, köszönjük hogy bizalmával megtisztel bennünket. Ezzel a néhány fontos információval szeretnénk segíteni a választásában. Mivel Magyarországon élünk és működünk, úgy gondoltuk, hogy természetesen csatlakozunk az ország legnagyobb macska tenyésztő egyesülethez a Macskamániához, itt Sábacat a nevünk. Ezen felül a WCF nemzetközi rendszeréhez is csatlakoztunk: Saba név alatt. A képen WCF elnökével Anneliese Hackmann asszonnyal:

Büszkék vagyunk arra, hogy minőségi macskatenyésztést folytatunk nem pedig macskagyártást, szaporítást. Nem titkolt célunk, hogy minden szempontból, Európa egyik legszínvonalasabb tenyészete legyünk. Ezért nagyon sok időt, energiát és pénzt fordítunk a cicáinkra. Nagy elismerés volt, hogy 2017-ben  meghívást kaptunk a Royal Canin részéről az első Nemzetközi Macskatenyésztői Konferenciára. Magyarországról két tenyésztő kapott meghívást erre a rendezvényre, ahol mintegy 31 ország 200 top tenyésztője vehetett részt mind az öt kontinensről. Közülük négyen voltunk Birman tenyésztők. A résztvevők között a tenyésztőkön kívül a világ vezető kutató állatorvosai és a WCC elnöksége vett részt, ami magába foglalja a 6 legnagyobb világszervezetet mint WCF, FIFE, TICA, CFA….

Egy tőlünk vásárolt Birman macska legyen szép! Cicáink folyamatosan versenyeznek és már nagyon sok országban, különböző nemzetiségi  bírók előtt bizonyították, hogy fajtájuk kiváló egyedei, és megfelelnek a korszerű kívánalmaknak is. Yoda kandúrunk aki Világbajnok, és megtekinthető a WCF honlapján a Bajnokok csarnokában, reményeink szerint Azzurro is hamarosan csatlakozhat hozzá ezen az előkelő helyen, míg nőstényeink mind Nemzetközi Bajnokok.

Egy kiscica legyen egészséges! Ehhez a tartási minőség és a minőségi tápok, vitaminok biztosítása mellett, mi a legkorszerűbb állatorvosi módszerekkel szűrtük a cicáinkat, mint a fertőző betegségekre vérteszttel (FELV, FIV) , ultrahangos vizsgálattal vese (PKD) és szív (HCM) működésre, és ezen felül a ma létező legkorszerűbb ausztrál genetikai laborban elkészítettük a teljes genetikai szűrésüket az ismert betegségekre. Minden pontban negatívak az eredményeink. Ennek ellenére számunkra a legfontosabb és erre vagyunk a legbüszkébbek a cicáink személyisége, karaktere, idegrendszere. Egy Birman cica legyen nyugodt, kedves, odaadó de nem tolakodó. Több tőlünk vásárolt cica is terápiás célt szolgál, beteg gyerekek, vagy éppen idős emberek mellett. Felelősséggel tekintünk munkánkra, tiszteljük, óvjuk a Birman macska fajtát. Mindazonáltal a legfontosabb, hogy nagyon szeretjük őket. Éppen ezért, tudatosan korlátoztuk a velünk élő cicák mennyiségét. Nem a gazdaságossági szempontok, hanem a saját és cicáink kellemes közérzete döntötte azt el hogy mennyi cicánk legyen. Véleményem szerint egy bizonyos szám felett nem lehet minden egyes kisállatnak biztosítani a szeretetet, odafigyelést, törődést.

összebújva

összebújva

 

Hosszas odaadó munkánknak köszönhetően tőlünk elsősorban külföldi tenyésztők vásárolnak, ennek ellenére nem szeretnénk megfosztani a hazai macskabarátok népes táborát sem, attól a lehetőségtől, hogy tőlünk, egy ilyen csodaszép kiscica társat választhassanak maguknak.  Mivel a Birman alomban meglepően alacsony a kölyökszám, (ált. 3 db.), ezért csak korlátozott számban értékesítünk cicákat. Ezért javasoljuk mindenkinek, aki tőlünk szeretne cicát vásárolni, hogy komoly szándékát előjegyzéssel jelezze felénk. Ha ez nem lehetséges, mert az alom már születés előtt foglalt, és biztosan eldöntötték, hogy Birman cicát szeretnének és tőlünk szeretnék, akkor a váró listánk egész évben nyitva áll. Aki foglaló ellenében feliratkozik, annak garantálni tudjuk, hogy egy éven belül kiscicához jut tőlünk. Ha valami katasztrófa, nem várt esemény miatt, még sem, akkor visszadjuk a foglalót. Tisztelettel kérjük ne kapkodjanak. Hisz társat választanak, aki akár 18-20 évig is a család szerves része lesz, mit számít pár hónap várakozás. Írja meg miért választotta ezt a fajtát, milyen körülmények között szeretne cicát tartani. Családi állapot, gyerekek kora, más háziállatok jelenléte. Milyen tapasztalatokkal rendelkezik, vagy nem rendelkezik minőségi macskatartás területén. Milyen tervei vannak a cicával, pl szeretné e elhozni kiállításra, és szívesen versenyezne vele, stb. Mindent, amit ezzel kapcsolatban fontosnak gondol. Mi igyekszünk megtalálni a legmegfelelőbb párokat, egymáshoz a leginkább illő felállást hogy mind cica, mint gazdi szempontjából kevés problémát és sok örömöt okozzon a választás.

Sábacat Diana is 7 weeks old

Sábacat Diana is 7 weeks old

A cicák kiválasztása, a kedvencnek szánt kiscicák közül a foglaló kifizetésének sorrendjében történik. Cicáink fejlettségtől függően és az új gazdi igényeinek figyelembevételével, a teljes vételár megfizetése után 10-12 hetesen költöznek új otthonukban. Cicáink alomra szoktatva, szocializáltan, 1 vagy 2 kombinált oltással, 3 féregtelenítéssel indulnak új családjukhoz. Kérjük, mindenki gondoskodjon a macskaszállítóról, mert senkinek nem adunk át Birman cicát kilyukasztott kartondobozban, vagy kézben szállításra. A macskaszállítót később is használni fogja állatorvoshoz vitelre stb. Nálunk a cicák alapvetően Royal Canin tápokat kapnak, ezen felül Orijen, Accana, Josera száraz tápokat használunk. Konzervekből minden prémium minőségű eledel megfelelő. ezen felül mi minden nap adunk főtt szürke tőkehalat és vagy főtt csirkemellet cicáinknak. Kérem, a megfelelő táp  beszerzéséről előre gondoskodjanak. Minden további kérdésre szívesen válaszolunk, hasznos információkkal folyamatosan segítünk.

7 hetes kölykök

7 hetes kölykök

Más komoly hazai és nemzetközi tenyészetekhez hasonlóan nálunk is macskatartás céljától függően 2 ár csoportot különböztetünk meg:

  • Kedvenc cicák, hobbitartás,
  • Tenyésztési céllal való tartás,

A vételárak is ebben a sorrendben emelkednek. Bár a mi cicáink döntő többsége külföldre kerül tenyésztésre vagy kiállítási un. Show cicának, de boldogan adunk cicákat magyar  macskaszerető családoknak is. A kedvenc cicák minden esetben ivartalanítási szerződéssel kerülnek gazdájukhoz, és ez a törzskönyvükön is feltüntetésre kerül. Sokak számára talán furcsa miért kérjük mindezt. A macskáink érdekében, a gazdáik érdekében és a fajta védelmében. Ha nőstény cicáról beszélünk kevésbé köztudott a tény, hogy a cicák mennyire zajosak párzási időszakban (tavasztól őszig 2 hetente). Meg nem szűnő hangos nyávogással, fel –lerohangálással, hempergéssel jelzik szükségletüket. Birman cica esetében ezek a jelek a szokásosnál sokkal erősebbek, és nem hiszem, hogy van olyan állatbarát, aki 2-3 napnál tovább tudná ezt tolerálni. Sajnos fajta jelleg a méhgyulladásra való hajlam is, ami már pár kihagyott tüzelési időszak után jelentkezhet. Ez a súlyos gyulladás kezelése leggyakrabban ivartalanítással végződik, rossz esetben az állat elpusztulásával. Ezért mindenkinek javasoljuk a probléma megelőzését az ivartalanítást. Kandúrok esetében köztudott a csípős, szúrós szagú vizelet, amivel megjelölik bútorainkat, az ő esetükben nem kérdés az ivartalanítás, amellyel mindkét nem esetében 100% -ban megszűnnek a kellemetlen tünetek. A kedvenc cicának vett állatok ivartalanítás után természetesen vihetők kiállításra, a kiállításra kerülő cicák sem drágábbak, sőt nagy örömmel tölt el minket, amikor a nálunk született és nevelkedett cicáinkat viszont láthatjuk valamelyik hazai , vagy külföldi kiállításon. 🙂

A tenyésztési, ill. kiállítási macskák ára a többszöröse a kedvenc árnak. Kizárólag külföldre értékesítünk tenyészállatokat.

A felsorolt információk tájékoztatás segítése céljából születtek, igyekszünk minden igényt kielégíteni és rugalmasan kezelni az egyéni kéréseket. De ha „olcsó”, „akciós”cicát szeretne, „nem baj, ha nem olyan”, „nincs oltva” és a „törzskönyv sem kell” akkor bizony rossz helyen érdeklődik.