Akikre büszkék vagyunk, Saba Désirée:

Eljött az az idő, amire mindig is vártunk, végre tarthatunk meg magunknak saját tenyésztésű kiscicákat!

Feltehetnénk a kérdést: – Ugyan egy tenyésztő miért ne tarthatna meg, annyi kiscicát magának amennyit csak szeretne?

Hát először is, mert ha a szívünkre hallgatnék, akkor mindegyik kiscicát megtartanánk, így pár év alatt annyi cicánk lenne, hogy cicaországban se lenne több. 

Más felől viszont olyan cicát szeretnénk megtartani és tenyészteni vele, akik  minden kritériumnak megfelelőnek, mind küllem, mind pedig a személyiségi szempontok alapján. Ilyen cicának viszont le is kell születnie. Ezzel szerencsére nincs problémánk, mert sok tenyésztési kiállítási cicánk születik le. Ezek a cicák többnyire külföldre kerülnek tenyésztőkhöz. Mivel a cicáink létszámát nagyon tudatosan korlátozzuk, annyi cicára, akik testi – lelki szükségleteit még munka és családi élet mellett is, biztosan ki tudjuk elégíteni. olyan színvonalon, ahogy azt mi szeretnénk. Így csak akkor tudunk kiscicát tartani magunknak, ha a meglévők közül nyugdíjazunk valakit. Nos így már sokkal nehezebb a kérdés, hogy adott időben, adott színben szülessen le adott vérvonalból az a cica, akit mi szeretnénk!

Hát Saba Désirée esetében mindez sikerült!

Világbajnok cicánk Yoda az apukája és Nemzetközi Bajnok Helena az anyukája. Mivel mára már mindkét őse ivartalanítva lett, így még értékesebbé vált ez vérvonal. És igen sikerült, leszületett egy Lila Pont SBI c nőstény cica, kifogástalan kiállítási jegyekkel, és maximálisan megfelelve a tenyésztési szempontoknak.

Őseihez méltóan Désirée Nemzetközi Bajnok lett, minden kiállításán nominálták a Best in Show-ra, és az egyik kiállításon a közönség díj 3.helyezettje lett, közel 400 macskából!

Ami még sokkal fontosabb, olyan lélekkel, aki első pillanattól fogva rabul ejtette a szívünket! Kedvessége, bája kiemelt őt a többi kiscica közül. Talán furcsa sokaknak olvasni, mennyit írunk a cicáink lelkivilágáról.

  • Miért fontos az egy tenyésztőnek, hogy milyen a cicája lelkivilága?

 

  • Azért mert minden cicának, éppen úgy, ahogy nekünk embereknek, különböző a személyisége.

 

Nos, nem tudom ti hogy vagytok vele, de én nem minden embertársamat kedvelem, még kevesebbel szeretnék együtt lakni…

Persze minden Birman cica egy gyöngyszem, de mégis vannak különbségek. Kérdés nélkül fontos szempont az is, hogy elvarázsolja majd a bírókat, de valójában nem a szépségével, hanem a személyiségével élünk együtt. El tudtok képzelni egy ilyen beszélgetést?:

  • Nézd milyen szép a fül illesztése! vagy
  • Milyen szimmetrikusak a papucsai!
  • A farokhossza ép a test 2/3 a … stb.

Ugye mennyivel életszerűbb a beszélgetés így:

  • Ja de aranyos volt, ahogy elém szaladt és hozta az egerét!
  • Emlékszel, amikor belesett a fürdőkádba mellém?
  • Képzeld tegnap arra ébredtem, hogy beleszuszmákolt. a fülebe!

Désirée esetében minden de minden klappolt, egyetlen egy dolgot kivéve. Vele egy alomba leszületett a testvére Saba Desdemona is, aki viszont, nem csak egy hibátlan tenyésztési cica volt, hanem minden tenyésztő álma.

A nagyon különlegesen tökéletes kölyök!

Csak azért, hogy egyszerűbb legyen a dolog, olyan elbűvölő személyiséggel, hogy kívánni se lehet nagyobb harmóniát cica és gazdája között!  Igen, ám de ő Csokoládé Pont SBI b színű, és mi határozottan Lila cicát szerettünk volna ebből a párosításból… A cica létszámot pedig maximalizáltuk ugye!

Röviden: hol ezt, hol azt hirdettük külföldre tenyésztőknek, de ahogy komoly lett a vásárlási szándék, mindig úgy döntöttünk: Nem ezt a cicát nem adjuk oda és meghirdettük a másikat…

Végül persze megtartottuk mind a kettőt!

Azt kívánom, bár sose hozzak életemben ennél rosszabb döntést. :  )

Désirée, mint már említettem Desdemona testvére. Kicsit kevesebb aljszőrzete van. Teste is légiesebb, mint Desdemonáé, kevésbé robosztus.

Kedvessége, lelke, viszont éppen annyira különleges, még Birman cicához képest is.

Ő a mindig vidám kiscicám. Körbe néz a folyosón, nyávog egyet és már szalad is elém, ahogy meglát. Szeret a fürdőkád szélén ücsörögni, amíg fürdöm, vagy a zongora mellett feküdni, amikor játszom. Kicsit aktívabb, mint Desdemona. Ő ki nem hagyna egy jó kergetőzést a többiekkel.

Igazából ez a két testvér mindig mindent együtt csinál. Együtt jártunk kiállításra, ami külön jó, hiszen a Best in Show n többnyire egymás ellen versenyeztek… J

Egyszerre is tüzelnek és nagyot gondolva egyszerre tettem be őket kandúrunkhoz, hogy együtt élvezhessék Azzurro kegyeit… J

Remélhetőleg közel egyidős cica babáik is lesznek és így tudnak majd segíteni egymásnak a gyereknevelésben is.

Kívánságom mára már valósággá vált, négy nappal később, hogy Desdemona kiscicái megszülettek, Désirée is világra hozta az övéit. A két testvér továbbra is a legnagyobb békében, egyetértésben nevelik a piciket.