Birman cica mamák élete

Egy kedves érdeklődő megkért, hogy írjak pár sort a cica mamák életéről is. Arra gondoltam, ha már írok, akkor itt írok hátha nem csak őt érdekli, hanem mások is szívesen olvasnának Dorotyról és Gináról.

Dorothy 3. alomnak adott életet pár hete.  Szerencsére a mostani vemhesség zökkenőmentesen lezajlott. Nem viselte meg, és ahogy vártuk, amint vemhes lett azonnal elkezdett enni. Így jobb kondicióban lett ellést követően, mint a „pihenő szakaszban” volt. A vemhesség azonban ahogy nálunk embereknél is gyakori, megváltoztatja a cicák viselkedését is. Ő ” rigojássá” válik. Ez főleg abban nyilvánul meg hogy Yoda és Gina minden kedves, vagy játékos közeledését, durcás elfordulással, néha morgással vagy egy-egy fújással viszonozza. Érdekes, hogy ez a fajta rossz hangulat rám sohasem vonatkozik. Nekem továbbra is az a kedves bújos Dorothym. Az ellést megelőző 12-24 órában a cica drasztikusan megváltozik. Elkezd követni engem, de tényleg mintha az árnyékom lenne, és ahogy közeledik az ellés egyre hangosabban adja tuttomra, hogy készüljek én is. Teljesen át tudom érezni, hogy amikor ilyen kiszolgáltatott helyzetben van akkor a biztonságot, szeretetet, élelmet nyújtó gazdira vágyik csak.  Az ellést követő 12-24 órában viselkedése visszaáll a normál üzemmódra. Egyedül marad a kölykeivel, nagy elégedettségben, nyalogatja gondozza őket. Őrül a közelségemnek, de nem szomjazza azt minden percben. A többi cicával is úgy viselkedik mintha mi sem történt volna, leveti magáról a „dac korszakot” és kedves játékos mindenkivel.

Gina még nagyon fiatal, májusban volt egy éves. Bár már régóta ivarzik, csak egy éves korta után engedtük hogy szexuális életet éljen Yodával. Ennek gyümölcse még várat magára. Az őéletük viszont igen harmónikus és boldog volt. Yoda igazi lovag. Nem csak párosodik a nősténnyel, hanem folyamatosan udvaról nekik, gondozza őket ( hasonló képpen ahogy az anyamacska gondozza a kicsinyeit), védelmezi őket. Rendszeresen látom ahogy Gina odamegy dorombolva Yodához dörgölődzik, majd oldalára dölve elfekszik. Yoda mögé fekszik és átkarolja lábaival úgy hogy a nőstény a hasához símuljon, és szisztematikusan végig nyalogatja, takarítja. Vagy ha a kutyák rohanva megérkeznek, akkor úgy helyezkedik hogy ő kerüljön a nőstény és a kutyák közé. Most 2 hétig csak „szülői felügyelet” mellett találkozhatnak. Mert ha most sikeres párzás lenne pont addigra lennének kölykök amikor nem vagyok itthon velük. Ez pedig felelőtlenség lenne velük szemben. Az újjabb románcra Agusztus 20 után kerülhet sor. Reméljük az előjegyzők örömére, mostmár kölykök is születnek majd belőle.

20140807_182112