Karácsonyra kiscicát?

Sok megkeresés érkezett hozzánk idén is, mint minden évben, hogy kiscicát szeretnének venni Karácsonyra. Vegyes érzelmekkel fogadjuk az efféle megkereséseket.  Van akiket kiváltképp nem is érdekel a macska, csak ” nem volt jobb ötletem” címszóval érkezik. És vannak akikben a hirtelen fellángolást, és meggondolatlanságot véljük felfedezni. Ezért gondoltam írok néhány sort erről, hogy megkíméljük a cicákat és gazdikat a kellemetlen következményektől, még akkor is ha ez minket nem fenyeget, mert már nincsen eladó cicánk, csak tavaszra várható a következő alom. De tudom ez is sok ember számára fog csalódást okozni.

Tehát: kedves érdeklődők, tessék végiggondolni a macskatartással járó örömöket és kötelezettséget is. Pl ki fogja gondját viselni, ha nyáron elutaznak, hova tegyük az almos tálcát, hogy fog kijönni a 12 éves tacskóval stb.??? Aztán olvassanak utána a választott cica természetének is, ne csak külső alapján döntsenek! Nagyon kellemetlen meglepetésben lehet része annak aki, beleválaszt egy agreszívebb fajtába gyerekek mellé például.

De azt is mérlegelni kellene, hogy mennyire jó nevelési eszköz lehet egy régóta hőn áhított kiscica. Egy olyan jutalom, ami annyi örömöt fog adni a kis gazdájának, mint talán semmi más. Megtanítható vele a tárasas együtélés alapszabályai, a felelőség gondoskodás, ami később felnőtt korban annyira meghatározó lesz. Csak nézzék meg, hogy hirdetik magukat a gyermek pszichológusok, első helyen áll a számítógéptől való függőség kezelése. Hát biztosra állíthatom, egy jól kiválasztott kiscicával igen hamar megoldódhat ez a probléma is.

És végül valóban annyira fontos, hogy az a leendő társ aki várhatóan több mint tíz évig családunk része lesz December 15-24 ig kell hogy megérkezzen??? Nem érkezhet Novemberben, vagy Januárban??? Ugye, így átgondolva milyen nevetségesen hangzik.

Kedves leendő macskatulajdonosok, kérem, ha valóban komoly a szándékuk, időben válasszák ki kitől, és milyen cicát szeretnének, és időben jegyezzék előre a vásárlási szándékot, hogy ne járjanak úgy mint azok, akik majd ezután keresnek kiscicát nálunk „Karácsonyra”.

IMG_9741