Royal Canin Nemzetközi Macskakiállítási sikerek :)

Alig egy hete volt a Lurdy Házban a Royal Canin Nemzetközi Macskakiállítás, amin mi két cicával is képviseltettük magunkat. Yoda már egész rutinosan vette az akadályokat a ketrec hozzám legközelebbi végébe kuporodva próbált láthatatlanná válni, és túlélni a rendezvényt. Ne feledjük el, hogy a macskakiállítások sohasem a macskákért, hanem értünk emberekért vannak! A legtöbb macska csak elszenvedője ennek a két napnak. Hamar megtanulják azonban, hogy az idegenek az ő ketrecükbe nem jöhetnek be. És egy kis idő múltán ha nem is relaxáltan, de kicsit nyugodtabban érzik magukat. Amikor csak tehettem Yodát karjaimba vettem, ahol aztán halk dorombolásba kezdve kényelmesen elhelyezkedett. Szerencsére a Holland illetve Belga bírók megértették hogy ő nem szereti  mutogatni magát, a „legyünk gyorsan túl rajta” macskákhoz tartozik. Értékelték mennyire türelemmel tűri a bírálatot és szombaton Magyar Bajnokká avatták, majd vasárnap CACIB- elismerést kapott.

Gina élete első kiállításán vett részt és nagyon nagy sikert aratott. Az ő ketrece előtt mindig felgyülemlett a tömeg. Látogatók sokaságát vonzotta, akik őszinte csodálattal figyelték, selymes szőrét mély kék szemeit, csodálatos színharmóniáját. A bírok még ennél is többre értékelték és mindkét nap CAC -ot kapott nominálva a Best In Show ra. Sőt egy lelkes WCF bíró tanonctól azt is megtudhattuk, hogy mennyire hiány manapság az ilyen minőségű és jó idegrendszerű Birman macska Európa nyugati és északi részén. Gina az átlag cicáknál sokkal jobban tolerálta az emberek érdeklődését és nem kis örömet okozva pózolt a fotózáshoz. Minden elismerésem a cicáimnak mennyire kedvesen, igazi „úri macskákhoz” méltóan viselkedtek.

A remek hangulat és a kiállítási sikerek mellett az igazi élmény az volt számomra, hogy találkozhattam olyan emberekkel akik szemében ugyanaz a láng ragyogott ahogy macskákról beszéltek amit magamban és érzek. Együtt sirattam meg egy idős nénivel kedves macskájának elvesztését és együtt örültem egy kedves úrral aki a Szibériai macskájának fotójával örvendeztetett meg.Nem beszélve azokról a látogatókról, akik kizárólag miattunk látogattak ki a kiállításra. Örülök, hogy találkoztunk, Krisztina, Peti, Olena, Tibor és az egész családja, és bocsánat ha valakit kifelejtenék. Köszönöm nektek ezt a remek két napot a sok kedves szót és biztatást.

Igen ez SZERELEM, MEGSZÁLLOTTSÁG, és jó tudni hogy nem vagyok ezzel az érzéssel egyedül! 🙂

simple beautiful

simple beautiful