Spanyol Birman macska vérvonal a Saba/Sábacat Birman macska kennelben

Bonbón Megérkezett a Kennelbe!

Megérkezett kennelünkbe Beethoven Johnnataria E (Bonbón). Csokoládé Pont kandúr kiscica!

Bonbón érkezését 5 hónapos, aktív keresés előzte meg! Óriási felelősség ez egy tenyésztő életében, hogy kiválassza azt a kiscicát, akire rá meri bízni a tenyész vonala jövőjét. Hiszen a kandúr az, aki nagyon fontos a  kennelben,  Ő az, aki fedezi a nőstényeket, ő az, akinek a vérvonala szinte minden addigi vérvonallal keveredni fog a kennelben.

Egy rendkívül sikeres, egészséges, kimondottan kedves, különlegesen kiegyensúlyozott idegrendszerű Birman kölyköket adó kennel esetében. nagyon nehéz a választás!

 

Új Birman Tenyészkandúrunk Kiválasztásának Kihívásai

Az sem segít, hogy egy ritka fajtáról van szó, amelyet kevesen tenyésztenek a világban és így még a rokonságra is figyelemmel kell lenni. A választást fényképekre, videókra, és a személyes kapcsolatokra a világon élő többi Birman tenyésztővel kell alapozni. 

Nálunk még ezeket a racionális szempontokat is felülírja az a bizonyos „belső hang” amire hallgatva hozzuk meg a végső döntéseket. Végül  kislányommal teljes egyetértéssel választottuk Bonbón t Spanyolországból. 

Miután megszületett a döntés a kivitelezés sem volt könnyebb. Megszervezni egy cica hazahozatalát Barcelonából a Humán Covid idején, csak annyira volt körülményes mintha a földet szerettük volna kétszer megkerülni!!!!

És végre megérkezett a nagy Ő!!!!

 

Hogy Milyen is Bonbón?

Vérvonalát tekintve a Spanyol mellett, Francia és Séd felmenői vannak.

Rendkívül nagy erős cica, kiváló szőrminőségben. Már a megismerkedéssünkor a szállodában nyugodt volt és kiegyensúlyozott. Az utazáskor (átszállásos repülőút COVID idején), még az elvárhatónál is kedvesebb és elfogadóbb volt. Kislányommal Annával 5 hónapig, minden egyes nap, kerestük a megfelelő kandúrt Azzurro helyére. Végül Bonbón mellett döntöttünk, mert a tenyésztőjétől kapott videó anyag alapján azt sejtettük, hogy Azzurrohoz hasonlóan egy nagy macit kapunk, aki csak arra vár hogy szeressék.

Hát….

Eltelt 3 nap és úgy éreztem, mintha Bonbón is itt született volna, mintha őt is én segítettem volna a világra, ahogy a feleségül szánt lányokat is! Hihetetlen érzés volt ez. Engem nagyon meglepett, hiszen kb 6 hónapos volt érkezésekor. Rendkívül kedves nyitott személyisége van, még Birman cicákhoz képest is. Ebben a pillanatban is itt ül mellettem lévő széken, és halkan dorombol.

Olyan mintha mindig is az én cicám lett volna.

Az egyetlen nézeteltérés közöttünk, az, hogy amikor zongorázom, megpróbálja levadászni az ujjaimat… ?

Jövendőbeli Kandúr Férj

Ő lesz a jövőbeli párja a „3 gráciának”

Szerencsés helyzet az,  hogy a lányainkkal (Saba Kamil, Saba Lana, Saba Nadine)  szinte egyidős és imádnak együtt játszani, fogócskázni vagy egeres játékot kergetni.

Bonbón szerves és nélkülözhetetlen családtaggá vált minálunk. 

Kiállítási és tenyésztési  karrierjét 2022 tavaszától kezdheti meg. Remélem a bírókat is lenyűgözi majd szépsége és kedvessége. Kíváncsian várjuk tündöklő személyiségét viszontlátni a kiscicáiban. ?

Birman cicák érdekelnek? Itt tudsz érdeklődni www.birman.hu