Yoda cica korai nyugdíjazása

Yoda az első kandúr a tenyészetünkben, Fóka pont jegyű (SBI n) 2012-ben született.

Azt gondolom a szépségéről és a megjelenéséről túl sokat nem kell mondanom, bárki megnézheti a fotókat, videókat róla. Az, hogy Világbajnok minden bizonnyal önmagáért beszél. 🙂 A természete, viselkedése és a személyisége viszont sokkal kevésbe „látszik”, nehezebben megismerhető az online felületeken.

 

Eltökélt szándékunk, hogy Yoda számára megtaláljuk a számára ideális társat és az új otthonát. Továbbá segítsünk azoknak, akik szeretnék őt, rávilágítani Yoda belső értékeire is, ami szerintünk sokkal szebb és értékesebb mint a Világbajnoki címe.

Mivel ő is családtag nálunk, nagyon körültekintően szeretnénk választani, hogy kihez kerüljön. Ezért előre is elnézést kérünk a jelentkezőktől a sok kérdésért, amit felteszünk. Célunk, hogy mindkettőjük, mind a cica, mind a leendő gazdája számára megadjunk minden segítséget az egymásra találáshoz. 

Yoda kölyöknek

Yoda nem annyira bátor vagy kíváncsi mint Doroty, viszont nagyon nagy szíve van. Figyelmes, kedves úri cica, aki még az anyamacskák jellegzetes hívóhangját is utánozta csak hogy megnyugtassa a nagyon fiatal Fridát. Igazi Úr aki itt maradt a 19. századból. Ha ember lenne tutin kinyitná előttem az ajtót és kezet csókolna. Nagyon érzékeny, finom lelkű macska. Gentleman volt a nőstényekkel szemben is. Soha nem erőszakoskodott,  csak finoman kivárt. Roppant gondoskodó természetű volt a nőstény cicáinkkal. Nyalogatta, kísérgette a nőstényeket és még a kölykök nevelésében is besegített. Igaz hamar megunta a szaladgáló sokaságot, akik állandóan farkára vadásztak. Ilyenkor csendesen visszavonult a “könyvtárszobába olvasni”.

Dorotyval amíg még szerették egymást

Yoda egy kicsit kleptomán hajlamú volt. Elsősorban a gyermekünk plüssállataira utazott. Mára már kinőtte ezeket a gyerekcsínyeket. Ő nem mindenki macskája, idegenekkel tartózkodó és családon belül is inkább csak hozzám kötődik. Velem aludt minden éjjel, és mindenhova elkísért. Kedvességével hamar belopta magát a család szívébe.

Yoda és az ő lopott kacsája

Kényesen ügyelt rá, hogy még a számára kellemetlen helyzetekben, mint például a macskafürdetés és kiállításokra való felkészülés, soha meg nem karmolt volna. A mai napig is csak a figyelmes, tapintatos szeretetet kedveli. Halk becézgetést, cirógatást… 🙂

Visszahúzódó természete miatt a macska kiállítások a valós rémálmot testesítették meg számára. Viszont jellemének nagysága az is, hogy sem karmolásokkal, sem harapásokkal nem hozta ezt sem nekem, sem pedig a bírók tudomására. Egyszerűen csak a szemembe nézett szomorúan: ” – Muszáj ezt? ” kérdezte és összekuporodott a ketrec hozzám legközelebb eső sarkában. :) 

Yoda élete első kiállításán

2015 09 19-én Budapesten stílusosan egy WCF Világkiállításon a WCF elnök asszonyától megkapta az utolsó címet is és Világbajnok lett.!!!!

Sajnos Yoda jelleme, az utobbi két évben drasztikusan megváltozott a nőstényekkel szemben. Doroty-t azt a cicát, akivel együtt nőtt fel megtámadja, így járt másik két nőstényünk is. A többi macskára kimondottan agresszív lett, ami lehetetlenné tette, hogy folytassa tenyészcica karrierjét. Ezért úgy döntöttünk, hogy Yoda vonuljon vissza a tenyésztésből,  (igazából ő döntött így) és élhesse tovább az egyedüli kedvenc cicák boldog életét.

Szeretetre várva

Mivel agresszív a többi macskára, elképzelhetetlen hogy velünk élhessen, hiszen nálunk, tenyésztők lévén, több macska él együtt. Ez csak úgy lenne megoldható, ha élete hátralévő részét (várhatóan több mint kétharmadát), többi cicától elzárva, egy helyiségben elszigetelve kellene leélnie. Ezt nem szeretnénk. Ezért úgy döntöttünk, hogy ivartalanítása után végleges otthont keresünk számára.

Régen még ágyban is aludhatott

Yoda olyan otthonra vágyik ahol egyedüli cica lehet. Nem szereti a kutyákat sem, ezért nem ajánljuk benti kutya mellé. Kislányunk sokat kergette kölyök korában, ezt sajnos ő megjegyezte magának, fél a kisgyerekek éles hangjától és hebrencs természetétől. Ezért olyan otthont szeretne, ahol már nagyobbak vagy egyáltalán nincsenek gyerekek. Elsősorban a hölgyek, lányok társaságát kedveli, ezért kiváló társ lenne egyedülálló hölgyeknek, nyugodt csendes életet élő családoknak. Családi ház előny, hiszen nálunk tágas füves, fákkal berendezett kifutóhoz szokott. Az lenne a számára legtökéletesebb otthon, ha továbbra is kijárhatna a számára kialakított kifutóba.

Kifutóban

De mint minden Birman cica esetében, számára is a legeslegfontosabb a gondoskodó, gyengéd szeretet. Enélkül a királyi lakosztály is csak börtönnek tűnne számára. 
Őszintén remélem, hogy lesz valaki aki ezeket a sorokat olvasva úgy érzi majd:

– Igen rátaláltam! Ő lesz az én cicám! Őt kerestem, rá vártam eddig! 🙂

Yoda és a macik

Ajándékba élő állatot elvből senkinek sem adunk, Yodának is van egy jelképes ára. Ami azért is fontos, mert később is ragaszkodunk hozzá, hogy a nálunk megszokott minőségben élhesse tovább az életét. A minőségi macskaeledel és állatorvosi szolgáltatás is pénzbe kerül.

Magán állatmenhelyem volt, ahol a sok befogadott kutya macska mellett, a kidobott rókák, görények, mosómedvék, és a törött szárnyú varjak is menedékre leltek. Sajnos a tapasztalat az volt, hogy a sok gonddal és nem kevés költséggel meggyógyított és ivartalanított állatok nagy része, akiket ajándékba adtam, pár hónap után újra utcára kerültek.

Kérem szépen aki magára ismert  Yoda jövőbeli ideális társaként, jelentkezzen bátran:

mail-ben: kata@birman.hu

vagy tel: 06309366989 számon.

Köszönjük 🙂

Yoda 2 évesen