ECH Beethoven Johnnatarie E (Bonbón) Európa Bajnok

  • Szín:Csokoládé Pont SBI b
  • Blood group:A
  • Született:2021-06-11
  • Apa:Yeday del Arendelgole ES
  • Anya:Paloma de la Tour des Jouets
  • FELV, FIV vér teszt:Negativ, oltva van
  • Teljes genetikai szűrés:Negativ

Bonbón Spanyolországból érkezett hozzánk. 🙂 Rendkívül nagy erős cica, kiváló szőrminőségben. Már a megismerkedéssünkor a szállodában nyugodt volt és kiegyensúlyozott. Az utazáskor (átszállásos repülőút COVID idején), még az elvárhatónál is kedvesebb és elfogadóbb volt. Kislányommal Annával 5 hónapig, minden egyes nap, kerestük a megfelelő kandúrt Azzurro helyére. Végül Bonbón mellett döntöttünk, mert a tenyésztőjétől kapott videó anyag alapján azt sejtettük, hogy Azzurrohoz hasonlóan egy nagy macit kapunk, aki csak arra vár hogy szeressék.

Hát….

Eltelt 3 nap és úgy éreztem, mintha Bonbón is itt született volna, mintha őt is én segítettem volna a világra, ahogy a feleségéül szánt lányokat is! Hihetetlen érzés volt ez. Engem nagyon meglepett, hiszen kb 6 hónapos volt érkezésekor. Rendkívül kedves nyitott személyisége van, még Birman cicákhoz képest is. Ebben a pillanatban is itt ül mellettem lévő széken, és halkan dorombol. Olyan mintha mindig is az én cicám lett volna. Az egyetlen nézeteltérés közöttünk, az, hogy amikor zongorázom, megpróbálja levadászni az ujjaimat… 🙂

Szerencsés helyzet, hogy a lányainkkal (Saba Kamil, Saba Lana, Saba Nadine)  szinte egyidős és imádnak együtt játszani, fogócskázni vagy egeres játékot kergetni. Bonbón szerves és nélkülözhetetlen családtaggá vált minálunk. 

Kiállítási és tenyésztési  karrierjét 2022 tavaszától kezdte meg és várakozásainknak megfelelően lenyűgözte a bírókat.

Kiállításokon is rendkívül nyugodtan viselkedik. Nem stresszel semmin. Eszik, iszik, játszik, mintha az lenne a világon a legtermészetesebb, hogy hosszú órákon keresztül autózunk, szállodában alszunk és egész napokat egy műanyag sátorban töltse. Millió idegen ember és macska között.

Ahhoz bizony hogy Európa Bajnok lehessen nagyon sok ország sok kiállításán kellet megjelennie.

Minden egyes címet 3 szor kell megkapnia a macskáknak 3 különböző bírótól. A Nemzetközi Bajnoki címhez és a Nemzetközi Nagybajnoki címhez már a 3 különböző bíró bírálatából egyet külföldi kiállításon kell kapnia.

Az Európa Bajnoki címet pedig 3 különböző országban kell kapnia 3 bírótól. A Világkiállítás külön kontinensnek számít. 

2022.10.30. Belgrádban WCF Világkiállításon Európa Bajnok lett!

Volt tehát utazásban részünk bőven, de Bombi remekül helyt állt. Igazán büszkék vagyunk rá. Természetesen köszönet illeti a tenyésztőjét. ?

kiállításokon a legkedvesebb eset az volt, ahogyan a bíró próbálta a négy lábára állítani hogy láthassa a termetét, de ahogy az asztalra ért a lába ő rögtön elhasalt, hogy simogathassák. A bíró még küzdött vele egy ideig aztán feladta, nevetett és simogatta. ?

Bonbón a címek mellé sok-sok Nominálást is begyűjtött, majd az egyik kiállításon BEST in Show t kapott.  Ahogy átvettem a hatalmas kupáját, már ott a kezemben megpróbálta megszerezni tőlem. Betettem mellé a kiállítási sátrába (Sturdi) ahol, mindkét mancsával átölelte a kupáját és úgy aludt a kiállítás végéig. Nagyon megható volt. Teljesen úgy tűnt, hogy tudja ezt ő kapta és roppantúl elégedett a bírói döntéssel. 

Bombi kedvessége, és határtalan bizalma nem csak az emberekre de a cicákra is vonatkozik. Nagyon figyelmes és gyöngéd szeretőnek bizonyult. Hamar a lányok kedvence lett. ?