Macska kiállítás 2

Ebben a részben azzal foglalkozunk, ha már eldöntöttük hogy szeretnénk kiállítani Birman cicánkat a legközelebbi kiállításon, hogyan készüljünk fel rá és mire figyeljünk a kiállítás alatt.

A kiállításra a cicát show kondícióba kell hozni. Ez annyit jelent, hogy a legjobb formába hozom ami lehetséges. Az nyilvánvaló, hogy a cica nem lehet sovány vagy elhízott. Ha bármelyik előfordul akkor ne vigyük kiállításra és változtassunk az étrendjén. Ha megfelelő állapotban van a cica akkor fürdessük meg macska samponnal. Nyilván nem a bolha elleni fürdetőt kell használnunk hanem valamilyen selymesítő, fényesítő csodaszert. Aztán gondosan szárítsuk meg hajszárítóval. Teljesen meg kell szárítani, mert a macska természeténél fogva elkerüli a vizet és nagyon könnyen megfázhat vizes nedves bundában. Takarítsuk ki a fülét ha szükséges, szeme környékét, stb. Ha szükséges akkor hintőporral fésüljük át a szőrét.  A cicát fürdés után 12-24 óráig lakáson kívül tenni tilos.  Ne hozzuk a cicánkat kellemetlen stresszes helyzetbe a kiállítást megelőző napokban. Mentálisan is kipihentnek kell lennie.

Amit kiállításra vigyünk magunkkal: oltási könyv, ketrec fertőtlenítő, ketrec dekoráció (nagy kiállításokon vásárolható), alom, almos tálca (kis méretű), etető itató tál, étel, hintőpor, fésű.A ketrecet mielőtt beletesszük a cicát mindenképpen takarítsuk ki és fertőtlenítsük le. Állatorvosunktól kérhetünk valami csodaszert erre az alkalomra.

A kiállításokra érkező látogatók szeretnék megsimogatni kedvencünket akkor alkoholos kézfertőtlenítés után engedhetjük ezt. Bár a legtöbb cicát feszélyezi ha idegenek simogatják, és a legkitartóbb cicák is elfáradnak délutánra a tömegtől. Szerintem a macskánk érdekében az első alkalmakkor csak egy napra nevezzünk. A bírálathoz a macska szállítóban is odavihetjük a cicát ha félünk, hogy félelmében kiugrik a kezünkből. A bíróhoz viszont már csak kézben mutatva tehetjük le ha ő erre utasítást adott. A bírókkal mindig viselkedjünk tisztelet tudóan, még ha nem is értünk egyet a bírálatával ne vitatkozzunk vele . Azzal, hogy beneveztünk a kiállításra azt is elfogadtuk, hogy idegen emberek fognak véleményt mondani macskánkról. Legyünk kedvesek mindenkivel mosolyogjunk és érezzük jól magunkat!IMG_0027