Aktív

GIC Albafeles Darcy, Grand International Champion

 • Szín:Fóka Pont SBI n
 • Carrier:Csokoládé
 • Született:2018-10-14
 • Apa:CH IT Albafeles Apollo
 • Anya:IT Albafeles Brenda
 • FELV, FIV vér teszt:Negativ,
 • PKD HCM ultrahang teszt:2020.11.13
 • Teljes genetikai szűrés:Negativ

Darcy egy nagyon ismert és régi Olasz kennelből került hozzánk. Amikor sok-sok évvel ezelőtt kerestem Birman cicát a kennel alapításhoz, ez volt az a kennel akitől szerettem volna cicát. a sors fintora, hogy bár 2012 -óta kapcsolatban vagyunk a tenyésztővel ezidáig sohasem sikerült tőle cicához jutnunk, ami visszafelé is igaz. Most végre megtört a jég. 🙂 

Darcy második naptól fogva belopta magát a szívünkbe, ( első napot a hazautazást végig kiabálta). Roppantul barátságos mindenkivel, látszik, hogy töretlen a bizalma az emberekkel. látszik, hogy jó helyről érkezett hozzánk. Már második este az ágyban aludt, és villámgyors kergetőzésbe fogott a kislányunkkal. 

Cicákkal viszont még kimondottan bizalmatlan. Eddig csak Magyar bajnok Sábacat Bettivel barátkozott össze igazán. Vele már sülve –  főve együtt vannak. 🙂 

Kiállítási karrierjét 2019 őszén kezdi meg. 

ECH Beethoven Johnnatarie E (Bonbón) Európa Bajnok

 • Szín:Csokoládé Pont SBI b
 • Blood group:A
 • Született:2021-06-11
 • Apa:Yeday del Arendelgole ES
 • Anya:Paloma de la Tour des Jouets
 • FELV, FIV vér teszt:Negativ, oltva van
 • Teljes genetikai szűrés:Negativ

Bonbón Spanyolországból érkezett hozzánk. 🙂 Rendkívül nagy erős cica, kiváló szőrminőségben. Már a megismerkedéssünkor a szállodában nyugodt volt és kiegyensúlyozott. Az utazáskor (átszállásos repülőút COVID idején), még az elvárhatónál is kedvesebb és elfogadóbb volt. Kislányommal Annával 5 hónapig, minden egyes nap, kerestük a megfelelő kandúrt Azzurro helyére. Végül Bonbón mellett döntöttünk, mert a tenyésztőjétől kapott videó anyag alapján azt sejtettük, hogy Azzurrohoz hasonlóan egy nagy macit kapunk, aki csak arra vár hogy szeressék.

Hát….

Eltelt 3 nap és úgy éreztem, mintha Bonbón is itt született volna, mintha őt is én segítettem volna a világra, ahogy a feleségéül szánt lányokat is! Hihetetlen érzés volt ez. Engem nagyon meglepett, hiszen kb 6 hónapos volt érkezésekor. Rendkívül kedves nyitott személyisége van, még Birman cicákhoz képest is. Ebben a pillanatban is itt ül mellettem lévő széken, és halkan dorombol. Olyan mintha mindig is az én cicám lett volna. Az egyetlen nézeteltérés közöttünk, az, hogy amikor zongorázom, megpróbálja levadászni az ujjaimat… 🙂

Szerencsés helyzet, hogy a lányainkkal (Saba Kamil, Saba Lana, Saba Nadine)  szinte egyidős és imádnak együtt játszani, fogócskázni vagy egeres játékot kergetni. Bonbón szerves és nélkülözhetetlen családtaggá vált minálunk. 

Kiállítási és tenyésztési  karrierjét 2022 tavaszától kezdte meg és várakozásainknak megfelelően lenyűgözte a bírókat.

Kiállításokon is rendkívül nyugodtan viselkedik. Nem stresszel semmin. Eszik, iszik, játszik, mintha az lenne a világon a legtermészetesebb, hogy hosszú órákon keresztül autózunk, szállodában alszunk és egész napokat egy műanyag sátorban töltse. Millió idegen ember és macska között.

Ahhoz bizony hogy Európa Bajnok lehessen nagyon sok ország sok kiállításán kellet megjelennie.

Minden egyes címet 3 szor kell megkapnia a macskáknak 3 különböző bírótól. A Nemzetközi Bajnoki címhez és a Nemzetközi Nagybajnoki címhez már a 3 különböző bíró bírálatából egyet külföldi kiállításon kell kapnia.

Az Európa Bajnoki címet pedig 3 különböző országban kell kapnia 3 bírótól. A Világkiállítás külön kontinensnek számít. 

2022.10.30. Belgrádban WCF Világkiállításon Európa Bajnok lett!

Volt tehát utazásban részünk bőven, de Bombi remekül helyt állt. Igazán büszkék vagyunk rá. Természetesen köszönet illeti a tenyésztőjét. ?

kiállításokon a legkedvesebb eset az volt, ahogyan a bíró próbálta a négy lábára állítani hogy láthassa a termetét, de ahogy az asztalra ért a lába ő rögtön elhasalt, hogy simogathassák. A bíró még küzdött vele egy ideig aztán feladta, nevetett és simogatta. ?

Bonbón a címek mellé sok-sok Nominálást is begyűjtött, majd az egyik kiállításon BEST in Show t kapott.  Ahogy átvettem a hatalmas kupáját, már ott a kezemben megpróbálta megszerezni tőlem. Betettem mellé a kiállítási sátrába (Sturdi) ahol, mindkét mancsával átölelte a kupáját és úgy aludt a kiállítás végéig. Nagyon megható volt. Teljesen úgy tűnt, hogy tudja ezt ő kapta és roppantúl elégedett a bírói döntéssel. 

Bombi kedvessége, és határtalan bizalma nem csak az emberekre de a cicákra is vonatkozik. Nagyon figyelmes és gyöngéd szeretőnek bizonyult. Hamar a lányok kedvence lett. ? 

Visszavonult

WC Moonlight Yenzo, HU ( Yoda), World Champion

 • Szín:Seal point (SBI n)
 • Carrier:Csokoládé és higító gén hordozó
 • Blood group:A/a
 • Született:2012-10-23
 • Apa:Princ v. Höhnhart, NL
 • Anya:Moonlight Emiliana, HU
 • FELV, FIV vér teszt:Negatív
 • PKD HCM ultrahang teszt:Negatív, 2015
 • Teljes genetikai szűrés:Negatív

Yoda az első kandúr a tenyészetünkben, Seal pont jegyű (SBI n) 2012 születésű, hígító és csokoládé gén hordozó FIP,FIV,FELV negatív. PKD, HCM ultrahang teszt negatív, 2015. Yoda nem annyira bátor vagy kíváncsi mint Doroty. Viszont nagyon nagy szíve van. Figyelmes, kedves úri cica, aki még az anyamacskák jellegzetes hívóhangját is utánozta csak hogy megnyugtassa a nagyon fiatal Fridát. Igazi Úr aki itt maradt a 19. századból. Ha ember lenne tutin kinyitná előttem az ajtót és kezet csókolna. Nagyon érzékeny, finom lelkű macska. Gentleman a nőstényekkel szemben is. Soha sem erőszakoskodik, finoman kivár. Roppant gondoskodó természetű. Nyalogatja, kísérgeti a nőstényeket és még a kölykök nevelésében is besegít. Igaz hamar megunja a szaladgáló sokaságot, akik a farkára vadásznak. Ilyenkor csendesen visszavonul a “könyvtárszobába olvasni”. Yoda egy kicsit kleptomán hajlamú. Első sorban a gyermekünk plüssállataira utazott. Mára már kinőtte ezeket a gyerekcsínyeket. Ő nem mindenki macskája, idegenekkel tartózkodó és családon belül is inkább csak hozzám kötődik. Velem alszik minden éjjel, és mindenhova elkísér. Kedvességével hamar belopta magát a család szívébe. Visszahúzódó természete miatt a macska kiállítások a valós rémálmot testesítik meg számára. Viszont jellemének nagysága az is, hogy sem karmolásokkal, sem harapásokkal nem hozza ezt sem nekem, sem pedig a bírok tudomására. Egyszerűen csak a szemembe néz szomorúan: ” – Muszáj ezt? ” kérdezi és összekuporodik a ketrec hozzám legközelebb eső sarkába. Mivel minőségi macskatenyésztéshez, és ahhoz hogy a határainkon kívül is szerezzünk elismerést a show eredmények is hozzá tartoznak, bármennyire is sajnálom őt, mégis csak részt kell vennünk néhány versenyen. Bár megígértem neki, ha  Világbajnok lesz, nem kell, hogy több kiállításra elkísérjen. :)

És már nem kell hogy több kiállításon részt vegyen. 2015 09 19 -én Budapesten stílusosan egy WCF Világkiállításon a WCF elnök asszonyától megkapta az utolsó címet is és Világbajnok lett.!!!!

Yoda mára már nyugdíjba vonult és egyedüli cicaként éli a kedvenc állatok boldog életét. Ő az apukája Nemzetközi Bajnok Saba Desdemona- nak, Nemzetközi Bajnok Saba Désirée-nek, Saba Kimberly- nek. Yoda korai nyugdíjazásával a vérvonala még sokkal értékesebbé vált. 

Invalid Displayed Gallery

WC Azzurro dei Baffi Buffi by Saba,IT World Champion

 • Szín:Blue Point SBI a
 • Carrier:Chocolate
 • Blood group:A/b
 • Született:2015-06-10
 • Apa:Yogino Baffi Buffi, It
 • Anya:Tresor Midnight Rose dei Baffi Buffi, It
 • FELV, FIV vér teszt:Negative 2015. 12.14.
 • PKD HCM ultrahang teszt:Negative 2015. 12.14.
 • Teljes genetikai szűrés:Negativ

Azzurro Olaszországból érkezett hozzánk. Elegáns megjelenése, csodálatos kék szemei első pillanattól kezdve lenyűgözött minket. Olasz és holland vérvonal mellett ausztrál nagyszülőkkel büszkélkedhet!!! Ez utóbbi még jobban növeli tenyész cica értékét. Ami a személyiségét illeti, igazi ölbebújós nagy maci ő, hibátlanul lehet dögönyözni, vagy éppen aludni vele. 🙂 Mindig határtalan kedvességgel, finomsággal viszonyul hozzám. Yodával ellentétben ő megnyitja a szívét az idegenekkel szemben is. Kedves dorombolással tűri a bírálatot, ezért igen népszerű bírói körökben. Azzurro tagadhatatlan olasz „macho”, igyekszik elcsavarni a lányok fejét a pasikat pedig provokálja, kihívja. Markáns fejével akár gengszterfőnök is lehetne. 🙂 Habár második kandúr otthonunkban, mégsem jelöl!!! Büszke tagja a cica családunknak. Azzurro Yodához hasonlóan befejezte kiállítási karrierjét, és ma már őt is a Világbajnok macskák között találjuk. Szépségére és kedves jellemére, kiállítási karrierjére még a TV is felfigyelt, ezért hívtak meg minket a TV 2 Mokka reggeli műsorába is: 

Azzurro ivartalanítva él egy szerető családban, ahol ő lehet az egyetlen, a MACSKA. 🙂

Azzurro 2017-ben Világbajnok lett!