Aktív

CH, Sábacat Betti, Hungarian Champion

 • Szín:Blue Lynx Point, Tabby, SBI a 21
 • Carrier:Csokoládé
 • Született:2017-11-23
 • Apa:WC, Azzurro dei Baffi Buffi, It
 • Anya:Blue Sky Doroty
 • FELV, FIV vér teszt:Negativ, oltva van
 • PKD HCM ultrahang teszt:2019.02. Negativ
 • Teljes genetikai szűrés:Szülők tesztelve vannak, mindkét szülő negatív

Sábacat Betti saját tenyésztésű cicánk. Érkezésére 2,5 évet vártunk. Apukája Világbajnok Azzurro dei Baffi Buffi, anyukája Blue Sky Doroty. Betti nagyon erős karakter. Meglehetősen önfejű és öntörvényű cica. Nem fél senkitől és semmitől. Amikor már más cicák elvonulnak pl. porszívózáskor ő játékból támadja a porszívót, Nagyon szeret játszani, mindig kapható egy kis mókára kergetőzésre. Nem szeret karban lenni, vagy ha felveszik.  

Néhány gondolat a cica tulajdonosától ( kislányunktól, aki 9 éves), saját szavaival:

Betti  egy jó természetű Biman cica, aki mindig követ. Sosem felejti el a nevét. Oda figyel másokra. Szeret enni, inni. Sosem karmolt meg senkit. Szeretni való macska. Amikor játszom, ott dorombol a lábamnál. Bene egy angyal lakozik. Lehet vele játszani, amikor lefekszem megnyal és elmegy a  lábamhoz. 🙂

IC Saba Kimberly Nemzetközi Bajnok Hu

 • Szín:Lila Pont SBI c
 • Született:2019-03-01
 • Apa:WC Moonlight Yenzo Yoda World Champion
 • Anya:IC Nofretete v Blütengarten (Naomi) International Champion
 • FELV, FIV vér teszt:Negativ, oltva van
 • PKD HCM ultrahang teszt:2020.11.13
 • Teljes genetikai szűrés:Mindkét szülő negativ

Apukája Világbajnok Moonlight Yenzo (Yoda), anyukája Nemzetközi Bajnok Noftetete v Blütengarten (Naomi). Kimberly az utolsó kölykünk Yodától.

Nagyon szerettünk volna még egy Fóka Pont színű nőstényt megtartani tőle, de sajnos már nem született le ez a szín. Előkelő szüleihez hasonlóan, ő is kiváló kiállítási jegyekkel rendelkezik, és maradéktalanul megfelel a sztenderd leírásnak.

Kiállítási karrierjét 2020 Januárban kezdte meg. és 2022 Szeptemberében fejezte be Nemzetközi Bajnok címmel. 

Szépségénél csak bájossága a feltűnőbb. Magában hordozza Yoda finomságát, kedvességét, egyemberességét, amit kiválóan ötvöz Naomi kedves, mégis karakteresebb személyiségével, így kialakítva az igazi, hamisítatlan Birman gyengédséget és bájt. Varázslatos természete miatt talán ő az, aki jelen pillanatban a legközelebb került a lelkemhez. Érzi ő ezt, mert éppen úgy, mint Yoda hajdanán, ő is lesi minden gondolatomat, minden pillanatot keres az életünkben, amikor kedvességével egy pici boldogságot csempészhet a napjaimba.

Minden alkalommal kikísér a fürdőszobába, és a kád szélén ül miközben fürdöm. Nagyon hálás vagyok neki, hogy velünk él, és remélem Ő is boldog minálunk.

Jelenlétével egy cseppnyit megtarthattam Yodából, de benne nem egy gentleman udvariasságát, hanem egy hercegnő finomságát érzem.

Sábacat Julia

 • Szín:Csokoládé cirmos SBI b 21
 • Született:2019-02-15
 • Apa:WC Azzurro dei Baffi Buffi World Champion
 • Anya:Blue Sky Doroty
 • FELV, FIV vér teszt:Negativ, oltva van
 • PKD HCM ultrahang teszt:2020.11.13
 • Teljes genetikai szűrés:Mindkét szülő negatív

Julia apukája Világbajnok Azzurro dei Baffi Buffi, anyukája pedig az első Birman cicánk Blue Sky Doroty. Ő az utolsó kiscicája Dorotynak, Sábacat Betti testvére de másik alomból. Cirmos színe teszi különlegessé, ami igazán ritka Csokoládé színben.

Karaktere nagyon különös számomra. Roppantúl aktív, figyelmes és játékos. Soha ki nem hagyna egy kergetőzést sem a gyerekekkel sem pedig a kutyákkal. Nagyon nyitott személyiség. Minden érdekli és mindet szeretne felfedezni megismerni. Ezzel együtt viszont hihetetlenül, nyugodt és kiegyensúlyozott. Az állatorvosi vizsgáló asztalon is bátran a szemembe néz, és kedvesen dorombol. Nem kell lefogni az oltáshoz, vagy hőmérőzéshez sem. Feltétel nélkül bízik bennem, de még az állatorvosokban is. Semmit nem vesz zokon. Ugyanakkor nagyon bújós szeretetéhes kiscica. Kedvesen bújik a kezembe, hogy simogassam még egy kicsit, és ha abbhagyom csak finoman átöleli a karomat és úgy alszik tovább. Nagyon kellemes energia árad belőle, jó a közelében lenni.

Néhány szó a cica gazdájától, Annától, aki 9 éves:  

Julia szeret emberek között lenni. Nagyon kiváncsi  és minden érdekli. Meg szeretne mindent kóstolni. Nagyon játékos és ügyes macska. Szereti ha simizzük és ha játszunk vele. Gyúr amikor sokáig simizem és elalszik, eközben bújik hozzám és fogja a ruhámat. Amikor eszünk az asztalon,  szeret felugrani mellém, és nem fél ha rászólunk evés közben. Sokadik szólás után sem aggódik, hogy megijesztjük vagy lerakjuk. Szeret  láb alatt lenni és tudja, hogy még menet közben is megsimizzük.  Betti  (aki az én cicám) és közte az a különbség, hogy a Betti  játékosabb és a Julia pedig simizősebb.

Saba Sophia

 • Szín:Lila Pont SBI c
 • Született:2020-03-11
 • Apa:WC Azzurro dei Baffi Buffi
 • Anya:IC Saba Desdemona
 • FELV, FIV vér teszt:oltva van
 • Teljes genetikai szűrés:Szülők vagy nagyszülők tesztelve

Sophia az anyai ágon, Nemzetközi Bajnok Saba Desdemona lánya és Nemzetközi Bajnok Hiset Laty Mary (Helena) unokája. Apai ágon pedig mind apukája, mind pedig a nagypapája Világbajnok hiszen apukája Világbajnok Azzurro dei Baffi Buffi, míg a nagypapa nem más mint Világbajnok Moonlight Yenzo Yoda. Ő már harmadik generációs Saba cica. Sajnos a COVID 19 megakadályoz minket, hogy kiállításokon részt vehessünk. Fogalmam sincs, mikor rendeznek újra nemzetközi macskakiállításokat. Azt viszont tudom, hogy a tenyésztésben aktívan résztvevő nőstényeket kiállításokra vinni szinte lehetetlen. Én személy szerint megjelenése alapján leginkább apukáját látom benne. Az ő kiváló szőrminőségét, testalkatát és fejformáját hozza leginkább. Kiváló minőségű selymes puha szőre van. Kislányom, Anna szerint ő a leges legpuhább cica a világon. J Érdekes, hogy azt várhatnánk, ha külső megjelenésében ennyire Azzurrora hasonlít, akkor nyilván természetében majd anyukát, vagy a nagyszülőket lehet felismerni benne. De nem, ő természetében is hozza Azzurro kiegyensúlyozottságát. Egyike a legnyugodtabb legstabilabb cicáimnak. Soha semmilyen stresszes körülmény nem tudta kihozni a sodrából. Imád játszani, nagyokat kergetőzni Saba Pippával. Pippa a legjobb jó barátja a cicák között. Bevallom barátságuk kialakulásában én is közreműködtem, mert elválasztásuk után összeraktam őket, elválasztva az igazi testvéreiktől. akik tudtam, hamarosan nem csak az otthonunkat, de az országot is elhagyják majd. Ők viszont maradnak. Csak néhány nap különbség van születésük között, így úgy tudtak felcseperedni, hogy minden huncutságot együtt eszeltek ki, minden sziesztát egymáshoz bújva töltöttek, és persze mindig együtt ettek. Sok -sok közös kalandban volt részük otthonunkban.  Sophia nagyon közel áll hozzám. Pici cicaként mindig a fejem mellett aludt. Még most is emlékszik ezekre az együtt töltött békés intim pillanatokra, mert még mindig szeretne visszaköltözni a hálószobába. Amikor csak teheti, mindig mellettem van mind a mai napig.

IC Saba Kamil Nemzetközi Bajnok HU

 • Szín:Csokoládé cirmos SBI b 21
 • Született:2021-07-01
 • Apa:GIC Albafeles Darcy
 • Anya:Sábacat Julia
 • FELV, FIV vér teszt:oltva van
 • Teljes genetikai szűrés:Szülők és/vagy nagyszülök tesztelve

Milyen cica is Saba Kamil?  Mi, tenyésztők vérvonalakkal dolgozunk ezért most ezzel a résszel kezdeném Kamil bemutatását.

Ha róla beszélünk elengedhetetlen az őseit áttekintenünk, hisz mindenki Saba vagy Sábacat cica. Saba Kamil és Saba Lana közös vérvonallal rendelkezik így ebből a szempontból együtt beszélek róluk.

Mindkét cica nagypapája a mi Világbajnok kandúrunk  Azzurro Dei Baffi Buffi.

Nagymama pedig Blue Sky Doroty

Ebből a párosításból, de egy év különbséggel, született le két nőstény, akiket szintén megtartottunk saját cicáknak. Ők :

Magyar Bajnok Sábacat Betti, az anyukája Saba Lanának:

Míg a fiatalabb testvér, Sábacat Júlia lett az anyukája Saba Kamilnak:

Míg Betti az anyai vonalat képviseli, Júliában pont az apai vonal dominál, így nem meglepő. hogy a gyerekekben is ez a vérvonal a hangsúlyos. Lana az anyai, nagyanyai ágat viszi és örökíti, míg Kamil inkább Azzurora a nagypapájára hasonlít.

Az apa mindkét kölyök esetében Nagy Nemzetközi Bajnok Albafeles Darcy, kennelünk harmadik kandúrja. Aki szerencsére ezzel a cirmos női vonalammal, rendkívül kiegyensúlyozott és szép kölyköket ad, akik döntő többsége ma már az USA valamelyik államában folytatták karrierjüket. ?

Személyiségre a két lány teljesen különböző. Saba Kamil hangosabb mint Saba Lana. Nyugtalanabb, mindig játszani szeretne, vagy hangos dorombolással hív magához szeretgetésre. Mindig a nyomomban van, és ha simogatást kap annyira beleéli magát a szeretésbe, hogy harabdálni kezdi a kezemet. Nagyon vakmerő és sokszor meggondolatlan. Játék közben gyakran nekifut valaminek, vagy leesik valamiről. Ha valamit levernek, és hangos csattanással törik szét, akkor az is általában ő. Ezzel a vakmerőséggel kompenzálja azt, hogy valójában kicsit önbizalom hiányos cica, aki bizony néha fél a többiektől. Nem mer enni ha a másik két barátnője (Lana, Nadine) eszik éppen. Úgy kell kézben odamenni, vagy a kedvenc halvacsora esetében, neki külön teríteni. Kiállítási és tenyésztési karrierjét 2022  nyarán kezdte meg. Ma már Nemzetközi Bajnok lett. 🙂

Kamil rettentő nagy szeretet igényével mindenki kedvence. 🙂

GIC Saba Lana Nemzetközi Nagybajnok HU

 • Szín:Fóka cirmos SBI n 21
 • Született:2021-07-15
 • Apa:GIC Albafeles Darcy Nemzetközi Ngybajnok
 • Anya:CH Sábacat Betti Magyar Bajnok
 • FELV, FIV vér teszt:oltva van
 • Teljes genetikai szűrés:Szülők és/vagy nagyszülök tesztelve

Saba Lana is 3 generációs  Sábacat / Saba cica. Nagyon büszke vagyok rá és a felmenőire, ezért tenyésztési szempontból nagyon fontos a vérvonalról beszélni. Saba Lanának és Saba Kamilnak ugyanaz a vérvonala, ezért ebből a szemszögből együtt mutatom be mindkettőjüket.

A nagypapája mindkét nősténynek a Világbajnok kandúrunk World Champion male Azzurro Dei Baffi Buffi.

A nagymama  Blue Sky Doroty

Ebből a házasságból két nőstényt megtartottunk akik egy év különbséggel születtek. 

Hungarian Champion Sábacat Betti, Magyar Bajnok Betti az anyukája Saba Lanának

Míg a fiatalabb nőstény, Julia Sábacat, lett Saba Kamil anyukája.

Betti az anyai vonalat örökölte és viszi tovább, míg Júlia az apai vonalat örökölte és örökíti inkább. Így már könnyen felismerhető és egy kicsit sem meglepő hogy Saba Lana inkább az anyai nagyanyai vonalat képviseli, míg Kamil az apai, még inkább nagyapai vonallal büszkélkedhet.

Mindkét nőstény apukája a Nemzetközi Nagybajnok Darcy:  Grand International Champion Albafeles Darcy, a harmadik kandór kennelünkben. Őt ehhez a ritka és igen különleges cirmos vérvonalunkhoz szereztük be. és nagy szerencsénkre ezzel a vonallal kimondottan erős, gyönyörű kölykökkel ajándékoz meg minket, akik nagyobb része mára már az Egyesült Államokban él. ?

Természetesen a két nőstény személyisége eltérő. Azt is mondhatnám akár pont egymás ellentétjei is lehetnének. 🙂 Amíg  Saba Kamil hangos és hebrencs, Lana csendes, nyugodt, mindig elégedett cica. Annak ellenére, hogy szinte sohasem lehet hallani a hangját egyszerre mégis mindenhol jelen van. Igazán különleges élmény amikor pl. dolgozom a számítógépen, vagy éppen ki-be pakolom a mosogatógépet és olyan kellemes érzés önt el, végigfut rajtam valami sejtelmes borzongás, felnézek, és látom csak Lana feküdt le mellém. Csendben és észrevétlen hozta el angyali energiáját. 🙂

Saba Lana 2022 tavaszán kezdte meg kiállítási karrierjét és ma már  Nemzetközi Nagybajnok címmel és sok – sok Nominálással büszkélkedhet. 2022 Őszén tenyésztési karrierjét is megkezdi,

Saba Nadine Junior Magyar Bajnok Hu

 • Szín:Seal Point SBI n
 • Született:2021-08-26
 • Apa:GIC Albafeles Darcy
 • Anya:Saba Sophia
 • FELV, FIV vér teszt:vaccinated
 • Teljes genetikai szűrés:Parents or / and grandparents are tested

Saba Nadine anyai vérvonala teljesen különbözik a cirmos barátnőitől. ? Míg az apai vonala is hordoz meglepetéseket.4. generációs Saba/ Sabacat cica. ?

Saba Nadine dédnagymamája  International Champion Hiset Laty Mary (Helena) aki Csehországból érkezett hozzánk.

A nagymamája szintén  International Champion Saba Desdemona, aki inkább az anyai vérvonalára hasonlít.

Végül elérkezünk Nadine anyukájához, Saba Sofia, aki viszont az apai vonalát örökíti, aki nem más mint a Világbajnok kandúrunk World Champion Azzurora. ?

A rendkívüli különlegessége az apai vonalban rejlik, hiszen egyenes leszármazottja kennelünk első Világbajnok kandűrjának World Champion male Moonlight Yenzo (Yoda)! Ezért Saba Nadine vérvonalában mindkét Világbajnok kandúrunk jelen van! Yoda vérvonala csak Saba Kimberly ben van jelen ezen kívül.

Az apai vonal ezen kívül még az elismert olasz tenyésztőtől vásárolt harmadik kandúrunkat Nemzetközi Nagybajnok  Grand International Champion Dracy to is tartalmazza, ezzel  Saba Nadine kiscicái különleges értéket képviselnek a világ Birman vérvonalában. 

A személyiségében is különbözik a többi Birman nőstényünktől. Nadine erős személyiség, erős karakter. Ő mindig tudja mit szeretne, és kitűnően tudja ezt a mi tudomásunkra hozni. Legnagyobb részt csak a szeretetünkre és figyelmünkre vágyik, amit hangos dorombolással , halk nyávogással és hempergőzéssel akar a tudtunkra adni. A 3 fiatal nőstény közül az Ő szeretetigénye a legnagyobb, és olyan cukin viselkedik hogy nincs semmi esélyünk rá hogy ne szeressük Őt. 🙂 ?

Nadine is 2022 tavaszán kezdi meg kiállítási karrierjét. Sajnos a kiállítások időpontjában még túl fiatal ahhoz hogy nyílt osztályban versenyezhessen ezért csak Junior címet kaphat. Minden kiállításán amin részt vett megkapta a Junior Magyar Bajnok címet és Nominálták a Best In  Show ra a legszebb cicák közé. 🙂

Visszavonult

Blue Sky Doroty, HU

 • Szín:Seal Lynx Point SBI n
 • Carrier:Csokoládé, higító gén hordozó
 • Született:2012-04-19
 • Apa:Dwayne Blue Harmony, SK
 • Anya:Freya's Cats Elisa, HU
 • FELV, FIV vér teszt:negativ
 • PKD HCM ultrahang teszt:negativ

Seal lynx point (SbI n 21) színű, nőstény 2012 születésű, hígító génhordozó, FIP, FIV, FELV negatív, PKD, HCM ultrahang vizsgálat negatív. Nagyon kedves nyitott szívű kiscica. Ő nem egyemberes cica, hanem az egész családé. Mindenkivel igyekszik megtalálni a közös szálakat még a kutyákkal is. Nagyon játékos és módfelett kíváncsi. Szeret mindenben részt venni, ami körülötte zajlik, mindent tudni akar. Nagyon tanulékony, simulékony cica. Nem nyávog, ha megszólal is nagyon selymes, lágy, puha hangon teszi. Bundája rendkívül selymes tapintású, nem filcesedik, külön gondozást nem igényel. Szeret velem fürdeni, és Anna kislányunk kúszófolyosójában kergetőzni vele. Fontos számára az ember közelsége. Mindig oda fekszik ahol éppen a család tartózkodik, mégse tolakszik. Kedvenc alvóhelye éjszakánként az ágy sarka a férjem lábánál. Itt sosincs útban, és szemmel tarthatja az ajtónkat. Azonnal rohan ha valami esemény történik. Ő az első az ismerkedésben ha vendégek jönnek hozzánk. Nagyon szeret a kertben tartózkodni, bogarakra vadászni, madarakat lesni. Számára a kinti kifutó igaz ajándék.

Doroty mára már nyugdíjba vonult. korai nyugdíjazása még értékesebbé teszi ezt az amúgy is  ritka vérvonalat. Doroty az anyukája Magyar Bajnok Sábacat Bettinek és Sábacat Juliának.

Invalid Displayed Gallery

IC Nofretete v. Blütengarten, A (Naomi), International Champion

 • Szín:Lila Pont, SBI c
 • Carrier:Csokoládé
 • Született:2014-07-09
 • Apa:Tomtom v. Blütengarten, A
 • Anya:CH Pappillion v. Blütengarten, A
 • FELV, FIV vér teszt:Negativ
 • PKD HCM ultrahang teszt:Negativ, 2015
 • Teljes genetikai szűrés:Negativ

Naomi a legkedvesebb tagja a macska családunknak. Régi álom beteljesítése. Lila pont (SBI c) 2014 születésű, meseszép kislány, FELV, FIV negatív, PKD, HCM ultrahang vizsgálat negatív, 2015. Ő egy nagyon híres tenyésztőtől érkezett hozzánk Ausztriából. Kiválasztása 1 évnyi gondos előkészítés után történt. Reméltük, hogy kiváló utódokat hoz a világra, mivel nagyon régi, letisztult vérvonallal rendelkezik és show (kiállitási) jegyei is kiválóak. Hát reményeinket messze felülírta. Yoda – Naomi házasságból származó kölykök már nem csak Európában ismertek tenyésztői, bírói körökben, de tőlük származik Saba Hilda is, aki Mexicóban lett a fajta alapító Birman cica! Személyesen legkorábban 2015 tavaszán lehet majd vele találkozni a nagyobb kiállításokon. Ami a személyiségét illeti, ő rendkívül határozott, kiegyensúlyozott cica. Nagyon érdekes kombinációja a határozottságnak és módfelett gyengédségnek, kedvességnek. Még az ivaros nőstény cicákra jellemző hormonváltozások sem tudják kizökkenteni nyugalmából, jókedvéből. Mindig megtalálja a módját, hogyan és mikor fejezze ki szeretetét, hogyan kedveskedjen. Pl miután hazaérkezem és megyek kezet mosni, ő észrevétlenül követ a fürdőbe és a kád szélén egyensúlyozva elegánsan odasétál a törölközőhöz, hogy meg tudjam simogatni. Ezzel még mindig mosolyt csal az arcomra. Ahogy a színeiben is a lágyság finomság az uralkodó, ugyanezt mondhatom a lelkéről is, talán ő a legkedvesebb, az amúgy is extrémen kedves Birman cicáink közül. Kislányunk kedvenc cicája. Saba Kimberly és Saba Pippa anyukája. 

Egy szerető gazdinál egyedüli cicaként, éli tovább életét. 

IC, Hiset Laty Mery, CZ (Helena) International Champion

 • Szín:Chocolate Point, SBI b
 • Carrier:Dilluminate
 • Született:2014-12-02
 • Apa:Marco Polo Sunny Queen, ES
 • Anya:CH, Nimoe Von Imporio, A
 • FELV, FIV vér teszt:Negativ
 • PKD HCM ultrahang teszt:Negativ, 2015
 • Teljes genetikai szűrés:Negativ

Heléna másfél év, gondos keresés, várakozás után került hozzánk. Nagyon fontos számunkra, hogy a tőlünk származó kiscicák, mind megjelenésükben, mind pedig viselkedésükben megfeleljenek a tenyésztők extra magas követelményeknek is. A legfontosabb kritérium számunkra a személyiség és viselkedés, volt. Az ő tenyésztője macskaterapeutaként dolgozik a cicáival. Tehát biztosak lehettünk benne, hogy a macskái idegrendszere kifogástalan lesz. Hiset, ahogy ő nevezte a szíve közepe volt, ezért sírt amikor átadta nekünk. Az első stressz után hamar feloldódott, és megpillantottuk a pihe – puha bundába rejtett lelkét is. Ő az igazi, ölbe bújos, nagyon finom kis hercegnő. Mindenhova kisér a házban, és bizalma addig  terjedt, hogy már első héten kimerészkedett velem a kertbe 3 kutya közé. Se fújás, se karmolás, pániknak semmi jele. Mellém feküdt a napozóágyon és halkan dorombolni kezdett. Később ő volt aki annyira összebarátkozott Brillel a Német Juhász szuka kutyával, hogy közös játékot találtak ki. Aztán elkezdtek ásni. Heléna kifelé az ő kifutójából, míg Brill befelé ásott pont ugyanazon a ponton, így mielőtt még összeérhettek volna körbe kellett betonozzuk a kifutót. 🙁 Érdekes személyisége van. Ő is kedves és bújos cica, de mégis sokszor olyan érzésem van mintha felülről nézné az eseményeket. Nem arra gondolok, hogy büszke, mert az egyáltalán nem, hanem mintha kívülálló lenne, kívül tud maradni a szituációkban, és mintha elegáns idegenként szemlélné az eseményeket, nem pedig résztvevőként.  Vérvonalát tekintve a Spanyol- Olasz apukával és Osztrák-Német anyukával mindkét jelentős vérvonalat magában hordozza. Selymes bundája, mélykék szemszíne, határozott színjegyei bizonyosan lenyűgözi majd a bírókat, szerte a világon. Ő az anyukája Nemzetközi Bajnok Saba Desdemonának és Nemzetközi Bajnok Saba Désireének is. 🙂

Helena befejezte tenyész és kiállítási cica karrierjét és kedvenc egyedüli cicaként éli boldog életét szerető családjánál. 

IC Saba Desdemona International Champion

 • Szín:Csokoládé Pont SBI b
 • Született:2018-03-18
 • Apa:WC Moonlight Yenzo, Yoda
 • Anya:IC Hiset Laty Mery
 • FELV, FIV vér teszt:Negativ, oltva van
 • PKD HCM ultrahang teszt:Negatív, 2019. 02
 • Teljes genetikai szűrés:Szülők tesztelve vannak, mindkét szülő negatív

Desdemona saját tenyésztésű cicánk. Világbajnok Yoda az apuka, és Nemzetközi Bajnok Helena az anyuka. Désirée testvére. Nagyon büszkék vagyunk rá, mindent magában foglal amilyennek egy Birman cicának lennie kellene. Kiváló minőségű szőrzete selymes, elegáns megjelenésű, termete optimális, római orr, lekerekített fül… Mintha csak a sztenderd leírást olvasta volna a teremtője. Remélem a bírók is így látják majd amikor kiállításra megyünk. 🙂 Kedvessége minden eddigi cicánkat felülmúlja. Hihetetlen finomsággal közeledik, amikor szeretetet kér és ad. Mindig jelen van, és soha sincs útban. Nagyon szeret játszani. Nagyon szerencsés vagyok hogy vele élhetek. Egyik legjobb döntésem volt őt, és testvérét Desiréet megtartani magunknak. Úgy érzem mintha két kis hótündér bújt volna el bennük. Desdemona az anyukája Saba Sophianak. Már ő is ivartalanítva lett, és kedvenc cicaként él velünk.

Saba Pippa

 • Szín:Kék Pont SBI a
 • Született:2020-03-05
 • Apa:WC Azzurro dei Baffi Buffi
 • Anya:IC Nofretete v Blütengarten
 • FELV, FIV vér teszt:oltva van
 • Teljes genetikai szűrés:Szülők vagy nagyszülők tesztelve

Pippa második generációs saját tenyésztésű Saba cica. J Anyukája Nemzetközi Bajnok Nofretete v Blüttengarten Naomi míg apukája Világbajnok Azzurro dei Baffi Buffi. Hiába rendelkezik tökéletes kiállítási jegyekkel sajnos a human COVID 19 megakadályozza, hogy eljuthassunk a macskakiállításokra. Születése pillanatában tudtam, hogy őt meg fogom tartani magamnak. Kisebb volt, mint alomtestvérei, de a fejformájában olyan tündéri kedvesség, lágyság, bájosság volt, hogy nem volt kérdés számomra, hogy ő az én cicám marad. Megjelenésében nem hasonlít sem apukára sem anyukára igazán. Minden olyan harmonikus egységben van jelen benne. Olyan igazi Birman, mindene optimális. Természetét is a rendkívüli kedvesség, bájosság jellemzi. Nagyon szeret futkosósat játszani. Ő mindig háromszor annyit szalad a játék közben, mint cica társai, és még akrobatikus elemekkel és szökkenésekkel, ugrásokkal is tarkítja a mutatványát. Az Ő egyetlen barátja Sophia, akivel igazán jól érzi magát. Sajnos a rendkívüli kedvessége rendkívüli érzékenységgel is párosul. Mindent a szívére vesz, és nagyon sok idő mire újra megnyugszik. Kisebb cica civódásoktól megijed és utána mindenkiben csak az ellenséget látja. Cica hercegnő igazi sztár allűrökkel.

Pippa amikor anyuka lett, kibújt belőle az „anyatigris ösztön” és minden négylábútól rettentően féltette az ő egyetlen fiacskáját., nem kis feszültséget keltve ezzel önmagában és cica társaiban. Ezért úgy döntöttünk, hogy Pippa szerető családhoz költözik, ahol egyedüli kisállatként nyugalomban nevelheti a kiscicáit.  Pippa immár ivartalanítva élheti boldog cica életét családjával.