Világbajnok Azzurro szerető családot keres

Sajnos elérkezett az idő, hogy gyönyörű kivételes szépségű világbajnok kandúromnak új otthont keresek.

Jól emlékszem még, amikor megérkezett. Majdnem 6 hónapos volt, már akkor is nagyobb az átlagnál. Félve bizalmatlanul kuporgott a szálloda fürdőszobája sarkában, és még enni se mert előjönni. Nehezen engedett a bizalmába, nehezebben barátkozott meg velem, mint más Birman cicák. Mégis éreztem, ha egyszer megszeret, akkor nagyon fog szeretni. Türelmesen vártam a pillanatot és próbáltam kedveskedni neki. Még tanácsot is kértem az egyik macska bíró barátomtól, aki azt javasolta, hogy beszéljek hozzá spanyolul. Lehet, hogy a magyar nyelv túl erős neki az olasz után, de a spanyol hangzásra nagyon hasonlít az olaszra. Hát így próbálkoztam. És ez bevált. Azzurro megnyugodott és napról napra jobban kibontakoztatta azt a csodálatos belső világát, személyiségét, aki már valójában ő.

Gyonyorű Birman cica eladó. Birman cats for sale

Jól sejtettem én, Azzurronak nagyon nagy szíve van. Rendkívül finoman tud szeretni, nem csak engem, de a lányokkal is mindig kedves előzékeny volt. Nagyon nehéz elengedni őt. Szeretném megtalálni a számára legmegfelelőbb otthont, családot. Amit el tudok számára képzelni az vagy egyedülálló nő, vagy család nagyobb gyerekekkel. Olyan család, aki nem túl harsány, nem kapkodó, olyan letisztult, lenyugodott életet élő. Azzurro is rendkívül nyugodt, kedves cica. Soha meg nem karmolna senkit, vagy rá nem fújna senkire. Csak benti cica lehet, az hogy szabadon kint kószáljon a kertben, utcán azt biztosan nem engedem. Viszont, ha valakinek van rá lehetősége, hogy építsen a kertbe zárt biztonságos kifutót, annak egészen biztosan örülne.

De a legfontosabb az nem a nagy négyzetméter és a kifutó, hanem a szeretet, amit kap. A Birman fajta alapvetően is rendkívül szeretetigényes fajta, de néhányan közülük még annál is jobban. Azzurro is ilyen.

Olyan gazdi jelentkezését várom, akik ráismertek a leírás alapján az Ő macskájukra. Tudják és akarják is biztosítani Azzurro számára azt az élért minőséget gondolok itt a Royal Canin eledelre, vitaminokra… amit megérdemel, és amihez nálam hozzászokott. Ivartalanítása után költözhet új otthonában kiváló egészségben és kondícióban.

Fontos még számára, hogy ne kérleljen már más állathoz alkalmazkodnia, hiszen ő már 6 éves, nem adom másik kutya vagy macska mellé. Csak egyedüli kisállat lehet, ahol Ő lesz a MACSKA. J

 

Néhány mondat arról, miért is kell újra és újra meghoznom ezt a nehéz döntést. Sajnos, mint mindennek, a tenyésztésnek is sok árnyoldala van. Talán éppen ez az egyik legnehezebb, amikor el kell engedni azokat a cicáimat, akikkel oly sok időt töltöttem együtt, oly sok közös élményben volt részünk. Különösen egy kandúrt, akivel beutaztuk együtt a világot. De sajnos nem tarthatok meg minden nálam született kiscicát és nem tarthatom meg azokat a felnőtteket sem, akik már nem vesznek részt aktívan a tenyésztésben. Azzurro korai ivartalanítása nagyon gyakorlatias okból történik.

Egy kivétellel minden nőstényemnek ő az apukája, vagy nagypapája.

Mivel csak saját vérvonalú cicáimmal szeretnék a közeljövőben is dolgozni, és beltenyészteni sem szeretnék. Az egyetlen mód, hogy a lányok maradnak és időközönként új kandúr kerül a vérvonalba. Annak idején Ő is pont ezért érkezett hozzám. Sokan gondolhatják, miért nem tartom meg a cicáimat ivartalanítva? Aki járt már nálam, az tudja hatalmas belső és külső térrel rendelkezem a magunk és az állataink kényelmét szolgálva. Ennek ellenére a cicák igénylik a külön velük töltött időt és sokan közölük feszültek egymással ezért külön szobákban élnek. Minden egyes cicával nő az összezártság feszültsége közöttük, és az egy cicára fordítható szeretési- gondozási-játszási idő pedig fogy.  Ezen felül ma már bizonyított tény az is, hogy mint minden élőlény, így a macskák is rendkívül rosszul tűrjük a stresszt. a macskák számára a jelentős stressz faktor lehet egymás jelenléte. Itt nem a kedveltetésből tartott két cicát értem egy családban, hanem minket, tenyésztőket, a kenneleket.

Az egészségügyi kockázat is exponenciálisan nő a macskák számával.

Igen én is megtartottam magamnak egy ivartalanított cicát, akit nem engedek elmenni, de mindet sajnos nem tarthatom meg bármennyire is szeretném.

Mostanra van már bőven elég tapasztalat visszajelzés azoktól a gazdiktól, akik ivartalanított felnőtt cicát vettek tőlem, hogy gyönyörűen képesek beilleszkedni és igazán teljes boldog életet élni új otthonukban.

Aki szeretné Azzurrot befogadni, kényeztetni és szeretni. Kérem, írjon itt: kata@birman.hu

Beautifol World Champion Birman cat for sale