Vásárlás

Figyelem van szabad kiscicánk!!!

Vásárlás folyamata lépésről lépésre

Missziónk

Büszkék vagyunk arra, hogy minőségi macskatenyésztést folytatunk nem pedig macskagyártást, szaporítást. Nem titkolt célunk, hogy minden szempontból, Európa egyik legszínvonalasabb tenyészete legyünk.

Ezért nagyon sok időt, energiát és pénzt fordítunk a cicáinkra.

  

SábaCat sztori, a mi történetünk

Szenvedélyünk a kiscicák nevelése, a róluk való gondoskodás, törődés. Számunkra a SábaCat Cattery egy hobbinak indult és abból kinőtt „szerelemgyerek”, az életünk fontos és meghatározó része.

A cicáinkat családtagnak tekintjük, maximális törődést és gondoskodást kapnak Tőlünk, és ezt leendő vásárlóinktól is elvárjuk.

Elégedett vásárlóinkkal tartjuk a kapcsolatot, a sok pozitív visszajelzés, a szeretetteli sorok és a gyönyörű cicákról készült fényképek, hogy a maximális színvonalon vezessük tovább a SábaCat Cattery-t.

A SábaCat sztoriról többet itt.

 

Vevői tájékoztatás!

Nem az Önnek megfelelő oldalon jár,

 • ha „olcsó”, „akciós”cicát szeretne,
 • „nem baj, ha nem olyan”,vagy ha
 • „nincs oltva”és a „törzskönyv sem kell”

kategóriájú cicával is megelégszik. Ilyen cicákat más jellegű oldalakon talál és kérjük, hogy ne is érdeklődjünk a SábaCat Cattery-nél.

Vevői árkategóriák

Hasonlóan a többi, nemzetközi szinten is elismert és jegyzett tenyészetekhez, nálunk is a kiscicák minőségétől függően 2 ár csoportot különböztetünk meg:

 • Kedvenc cicák, hobbitartás,
 • Tenyésztési céllal való tartás, kiállítások

Az áraink természetesen ennek megfelelően kerülnek kialakításra.

Felhívnánk figyelmét, hogy a nemzetközi standard-ekhez igazodva a SábaCat Cattery tenyészállatot kizárólag külföldi partnereinek értékesít. Viszont, ha valaki  mégis beleszeret egy tenyésztési minőségű kiscicába, van rá lehetőség, hogy ivartalanítási kötelezettséget vállalva, tenyésztési áron, kedvenc cicaként vásárolja meg. 

Vásárlási folyamat

Vevői elvárások

Egy tőlünk vásárolt SábaCat Birman macska legyen szép!

Cicáink folyamatosan versenyeznek és már nagyon sok országban, különböző nemzetiségi  bírók előtt bizonyították, hogy fajtájuk kiváló egyedei, és megfelelnek a korszerű kívánalmaknak is.

Ahogy mondani szokás a vér nem válik vízzé! Mindkét alapító kandúrunk, Moonlight Yenzo, Yoda és Azzurro dei Baffi Buffi Világbajnokok, és megtekinthetőek a WCF honlapján a Bajnokok csarnokában, míg nőstényeink mind Nemzetközi Bajnokok voltak. Sajnos a humán COVID 19 köszönhetően évekig nem voltak kiállítások, így a mi cicáink sem versenyezhettek. Remélhetően  2022 -től visszaáll a rendes kerékvágás és újra jelen lehetünk a hazai és külföldi Nemzetközileg elismert és díjazott kiállításokon. 

Mindezekre tekintettel kérjük a vevőinket, hogy a SábaCat Birman cicák legyenek szépek, ápoltak, éljenek higiénikus és stressz mentes környezetben. Ehhez természetesen minden szakmai tanácsot és segítséget megadunk, keressen ezen a címen!

Egy SábaCat kiscica legyen egészséges!

A SábaCat Cattery állandó állatorvosi felügyelet alatt van, minden kiscicánk rendszeres orvosi szűrésen esik át.

Ehhez a tartási minőség és a minőségi tápok, vitaminok biztosítása mellett, mi a legkorszerűbb állatorvosi módszerekkel szűrjük a cicáinkat, mind a fertőző betegségekre vérteszttel (FELV, FIV), mind ultrahangos vizsgálattal vese (PKD) és szív (HCM) működésre, és ezen felül a ma létező legkorszerűbb ausztrál genetikai laborban elkészítettük a teljes genetikai szűrésüket az ismert betegségekre.

Az orvosi eredményeink minden pontban negatívak!

Az orvosi teszteken túl nagy figyelmet fordítunk cicáink mentális állapotára is.

Számunkra a legfontosabb és erre vagyunk a legbüszkébbek a cicáink személyisége, karaktere, idegrendszere. Egy Birman cica legyen nyugodt, kedves, odaadó de nem tolakodó. Több tőlünk vásárolt cica is terápiás célt szolgál, beteg gyerekek, vagy éppen idős emberek mellett. Felelősséggel tekintünk munkánkra, tiszteljük, óvjuk a Birman macska fajtát. Mindazonáltal a legfontosabb, hogy nagyon szeretjük őket. Éppen ezért, tudatosan korlátoztuk a velünk élő cicák mennyiségét. Nem a gazdaságossági szempontok, hanem a saját és cicáink kellemes közérzete döntötte azt el hogy mennyi cicánk legyen. Véleményünk szerint egy bizonyos szám felett nem lehet minden egyes kisállatnak biztosítani a szeretetet, odafigyelést, törődést.

 

Miért csak ivartalanítva?

A kedvenc cicák minden esetben ivartalanítási szerződéssel kerülnek gazdájukhoz, és ez a törzskönyvükön is feltüntetésre kerül. Magyarországra csak és kizárólag így adunk kiscicát.

Sokak számára talán furcsa miért kérjük mindezt.

A macskáink érdekében, a gazdáik érdekében és a fajta védelmében. Ha nőstény cicáról beszélünk kevésbé köztudott a tény, hogy a cicák mennyire zajosak párzási időszakban (tavasztól őszig 2 hetente). Meg nem szűnő hangos nyávogással, fel –lerohangálással, hempergéssel jelzik szükségletüket. Birman cica esetében ezek a jelek a szokásosnál sokkal erősebbek, és nem hiszem, hogy van olyan állatbarát, aki 2-3 napnál tovább tudná ezt tolerálni. Sajnos a macskákra jellemző a méhgyulladásra való hajlam is, ami már pár kihagyott tüzelési időszak után jelentkezhet. Ez a súlyos gyulladás kezelése leggyakrabban ivartalanítással végződik, rossz esetben az állat elpusztulásával. Ezért mindenkinek javasoljuk a probléma megelőzését az ivartalanítást.

Kandúrok esetében köztudott a csípős, szúrós szagú vizelet, amivel megjelölik bútorainkat, az ő esetükben nem kérdés az ivartalanítás, amellyel mindkét nem esetében 100% -ban megszűnnek a kellemetlen tünetek. 

A kedvenc cicának vett állatok ivartalanítás után természetesen vihetők kiállításra, a kiállításra kerülő cicák sem drágábbak, sőt nagy örömmel tölt el minket, amikor a nálunk született és nevelkedett cicáinkat viszont láthatjuk valamelyik hazai, vagy külföldi
kiállításon. 

Miért csak előjegyzéssel?

Figyelem 2023 év második felében előreláthatólag nincs várakozási idő!!!

Hosszas odaadó munkánknak köszönhetően tőlünk elsősorban külföldi tenyésztők vásárolnak, ennek ellenére nem szeretnénk megfosztani a hazai macskabarátok népes táborát sem, attól a lehetőségtől, hogy tőlünk, egy ilyen csodaszép kiscica társat választhassanak maguknak.  

Mivel a Birman alomban meglepően alacsony a kölyökszám, (ált. 3 db.), ezért csak korlátozott számban értékesítünk cicákat. Ezért javasoljuk mindenkinek, aki tőlünk szeretne cicát vásárolni, hogy komoly szándékát előjegyzéssel jelezze felénk. 

Aki foglaló ellenében feliratkozik, annak garantálni tudjuk, hogy egy éven belül kiscicához jut tőlünk. Ha valami katasztrófa, nem várt esemény miatt, még sem, akkor természetesen visszaadjuk a foglalót.

 1. Lépés: Írja meg nekünk elvárásait

Tisztelettel kérjük ne kapkodjanak. Hisz társat választanak, aki akár 18-20 évig is a család szerves része lesz, mit számít pár hónap várakozás.

Írja meg:

 • miért választotta ezt a fajtát,
 • milyen körülmények között szeretne cicát tartani,
 • családi állapot, gyerekek kora, más háziállatok jelenléte,
 • milyen tapasztalatokkal rendelkezik, vagy nem rendelkezik minőségi macskatartás területén
 • milyen tervei vannak a cicával, pl szeretné e elhozni kiállításra, és szívesen versenyezne vele, stb.

Mindent, amit ezzel kapcsolatban fontosnak gondol. Mi igyekszünk megtalálni a legmegfelelőbb párokat, egymáshoz a leginkább illő felállást hogy mind cica, mint gazdi szempontjából kevés problémát és sok örömöt okozzon a választás.

2.Lépés : Foglaló

A cicák kiválasztása, a kedvencnek szánt kiscicák közül a foglaló kifizetésének sorrendjében történik. 

Ahogy azt korábban is írtuk, aki foglaló ellenében feliratkozik előjegyzésre, annak garantálni tudjuk, hogy egy éven belül kiscicához jut tőlünk. Ha valami katasztrófa, nem várt esemény miatt, még sem, akkor természetesen visszaadjuk a foglalót.

A foglaló mértéke ár kategóriánkét változik, kérjük vegye fel velünk a kapcsolatot a részletek miatt.

 1. Lépés: Vételár

Cicáink fejlettségtől függően és az új gazdi igényeinek figyelembevételével, a teljes vételár megfizetése után 10-12 hetesen költöznek új otthonukban. Cicáink alomra szoktatva, szocializáltan, 1 vagy 2 kombinált oltással, 3 féregtelenítéssel indulnak új családjukhoz.

A teljes vételár kategóriánkét változik, kérjük vegye fel velünk a kapcsolatot a részletek miatt.

 1. Lépés: Elszállítás és gondoskodás

Kérjük, mindenki gondoskodjon a macskaszállítóról, mert senkinek nem adunk át Birman cicát kilyukasztott kartondobozban, vagy kézben szállításra.

A macskaszállítót később is használni fogja állatorvoshoz vitelre stb.

Nálunk a cicák alapvetően Royal Canin tápokat kapnak, ezen felül Orijen, Accana, Josera száraz tápokat használunk. Konzervekből minden prémium minőségű eledel megfelelő. ezen felül mi minden nap adunk főtt szürke tőkehalat és vagy főtt csirkemellet cicáinknak.

Kérem, a megfelelő táp  beszerzéséről előre gondoskodjanak. Minden további kérdésre szívesen válaszolunk, hasznos információkkal folyamatosan segítünk, lépjen velünk kapcsolatba.

Garancia és minőség

Szakmai szervezeti tagságaink

A SábaCat Cattery Magyarországon működik, úgy gondoltuk, hogy természetesen csatlakozunk az ország legnagyobb macska tenyésztő egyesülethez a Macskamániához, itt Sábacat a nevünk. Ezen felül a WCF nemzetközi rendszeréhez is csatlakoztunk: Saba név alatt. A képen WCF elnökével Anneliese Hackmann asszonnyal:

Nagy elismerés volt, hogy 2017-ben  meghívást kaptunk a Royal Canin részéről az első Nemzetközi Macskatenyésztői Konferenciára.

Magyarországról két tenyésztő kapott meghívást erre a rendezvényre, ahol mintegy 31 ország 200 top tenyésztője vehetett részt mind az öt kontinensről.Közülük négyen voltunk Birman tenyésztők.

A résztvevők között a tenyésztőkön kívül a világ vezető kutató állatorvosai és a WCC elnöksége vett részt, ami magába foglalja a 6 legnagyobb világszervezetet mint WCF, FIFE, TICA, CFA.

Állandó orvosi felügyelet

Ahogy korábban is írtuk már, a SábaCat Cattery állandó orvosi felügyelet alatt van, cicáink testi- és mentális egészségére is kiemelt figyelmet fordítunk.

Ehhez a tartási minőség és a minőségi tápok, vitaminok biztosítása mellett, mi a legkorszerűbb állatorvosi módszerekkel szűrjük a cicáinkat, mind a fertőző betegségekre vérteszttel (FELV, FIV), mind ultrahangos vizsgálattal vese (PKD) és szív (HCM) működésre, és ezen felül a ma létező legkorszerűbb ausztrál genetikai laborban elkészítettük a teljes genetikai szűrésüket az ismert betegségekre.

Az orvosi eredményeink minden pontban negatívak!

Az orvosi teszteken túl nagy figyelmet fordítunk cicáink mentális állapotára is.

Számunkra a legfontosabb és erre vagyunk a legbüszkébbek a cicáink személyisége, karaktere, idegrendszere.

Egy Birman cica legyen nyugodt, kedves, odaadó de nem tolakodó. Több tőlünk vásárolt cica is terápiás célt szolgál, beteg gyerekek, vagy éppen idős emberek mellett.

Felelősséggel tekintünk munkánkra, tiszteljük, óvjuk a Birman macska fajtát. Mindazonáltal a legfontosabb, hogy nagyon szeretjük őket.

Éppen ezért, tudatosan korlátoztuk a velünk élő cicák mennyiségét. Nem a gazdaságossági szempontok, hanem a saját és cicáink kellemes közérzete döntötte azt el hogy mennyi cicánk legyen. Véleményünk szerint egy bizonyos szám felett nem lehet minden egyes kisállatnak biztosítani a szeretetet, odafigyelést, törődést.

Árkategóriák

Hasonlóan a többi, nemzetközi szinten is elismert és jegyzett tenyészetekhez, nálunk is a cicák minőségétől függően 2 ár csoportot különböztetünk meg:

 • Kedvenc cicák, hobbitartás,
 • Tenyésztési céllal való tartás

A vételárak is ebben a sorrendben emelkednek.

Bár a mi cicáink döntő többsége külföldre kerül tenyésztésre vagy kiállítási un. Show cicának, de boldogan adunk cicákat magyar  macskaszerető családoknak is.

A kedvenc cicák minden esetben ivartalanítási szerződéssel kerülnek gazdájukhoz, és ez a törzskönyvükön is feltüntetésre kerül. Erről fent, a „Miért ivartalanítva?” bekezdésben tud részletesen olvasni.

A tenyésztési, ill. kiállítási macskák ára a többszöröse a kedvenc árnak. Kizárólag külföldre értékesítünk tenyészállatokat.

A felsorolt információk tájékoztatás segítése céljából születtek, igyekszünk minden igényt kielégíteni és rugalmasan kezelni az egyéni kéréseket.