Tippek Birman macska vásárlásához: minden, amit tudni kell

A Birman macska vásárlás nem mindennapi döntés. Egy olyan különleges és elegáns állat, mint a Burmai szent templommacska, nemcsak a szépségével varázsol el, hanem egyéniségével is. 

Ezek a selymes, kék szemű macskák különleges bájt és harmóniát sugároznak. 

Ha egy olyan társra vágysz, aki intelligens, szeretetteljes és királyi megjelenésű, a Birman a legjobb választás. De mit kell tudnod, mielőtt belevágnál? 

Ebben a cikkben minden lényeges információt összegyűjtöttünk, hogy segítsünk neked a tökéletes döntés meghozatalában.

Miért érdemes Birman macskát választani?

A Birman macska nem csupán a szépségéről híres. Ezek a cicák rendkívül szociálisak és ragaszkodóak, ami különösen fontos, ha olyan háziállatot szeretnél, aki ténylegesen részt vesz a mindennapjaidban. 

Egy Burmai szent templommacska mindig melletted lesz, akár egy nyugodt pillanatban, akár egy aktívabb, játékos időszakban. Szeretik az emberi társaságot, és a többi háziállattal is jól kijönnek, így ha van más kedvenced, nem kell aggódnod az összeszoktatás miatt.

Ezek a macskák intelligensek, könnyen taníthatóak, és kíváncsian figyelik a körülöttük zajló eseményeket. Nem csupán szépségükben lenyűgözőek, hanem abban is, hogy mennyire gyorsan képesek alkalmazkodni az új környezethez és családhoz. 

A Birman macskával garantáltan egy különleges kapcsolatot alakíthatsz ki.

Mire figyelj a Birman macska vásárlásakor?

A Burmai szent templommacska vásárlása előtt számos tényezőt kell figyelembe venni.

Íme néhány alapvető tanács, amit érdemes megfontolni:

  1. Válaszd a megfelelő tenyésztőt


A tenyésztő kiválasztása kulcsfontosságú. Olyan helyről érdemes vásárolni, ahol kiemelt figyelmet fordítanak a macskák egészségére és boldogságára. 

A Saba Cat Cattery azért tökéletes választás, mert itt nemcsak a cicák szépsége, de jólléte is az elsődleges szempont. Felelősségteljes tenyésztőként a macskák genetikájára, szocializációjára és megfelelő ellátására is figyelünk.

  1. Egészségi állapot és oltások


Amikor egy Birman macskát vásárolsz, győződj meg róla, hogy az oltások és az állatorvosi vizsgálatok naprakészek. A tenyésztők feladata, hogy biztosítsák a macskák egészségét, és minden szükséges vizsgálatot elvégeztessenek. 

A Saba Cat Cattery-nél minden cica átfogó egészségügyi ellenőrzésen esik át, hogy te már csak a szeretgetésre koncentrálhass.

  1. Papírok és törzskönyv


A Burmai szent templommacska fajtatisztaságát igazoló papírok létfontosságúak. Ez nem csak garancia arra, hogy valóban egy Birman macskát kapsz, de fontos dokumentum a cicád származásáról, és azt is mutatja, hogy a tenyésztő gondosan figyel a genetikai háttérre. 

A törzskönyvvel nemcsak a fajta tisztaságát biztosítják, hanem azt is, hogy a cica minden egyes őséről pontos információval rendelkezz. Nálunk ez sem akadály.

Amikre nem is gondolnál, hogy figyelned kell..

Ha úgy érzed, megtaláltad a megfelelő tenyésztőt, még nem lehetsz biztos a dolgodban. Íme néhány fontos pont, amely segít a megfelelő tenyésztő kiválasztásában, hogy valóban prémium minőségű cicát hozz haza!

1. Milyen körülmények között élnek a felnőtt állatok?

A felnőtt állatok élettere sokat elárul a kennel minőségéről. Figyeld meg, hogy milyen körülmények között tartják a cicákat: elegendő mozgástérrel, tiszta, kényelmes környezetben élnek-e? 

Egy jól gondozott Birman cicának szüksége van megfelelő területre, hogy szabadon mozoghasson és játszhasson. Ha egy tenyésztő 8-10 cicát tart egy kis lakásban, az nem biztosít megfelelő életminőséget. Az állatok stresszes, zaklatott körülmények között élnek. 

Egy felelősségteljes kennel biztosítja, hogy a cicák boldogok és kiegyensúlyozottak legyenek, és ennek jelei a tiszta, jól szervezett környezet, valamint a felnőtt állatok vidám, nyugodt viselkedése.

2. A személyes látogatás kérdése – hogyan nézheted meg a kennelt?

Sokan úgy gondolják, hogy személyesen kell meglátogatni a kennelt, mielőtt döntést hoznának, de a csúcsminőségű kennelek gyakran nem fogadnak kíváncsiskodó érdeklődőket. Miért? Mert egy igazi tenyésztő nem állatkert! 

Az állatok nyugalma és a higiéniás körülmények kiemelten fontosak. A ruhákon, cipőkön könnyen bevihetők különböző fertőzések, amelyek veszélyt jelenthetnek a cicákra. 

Szerencsére a modern technológiának köszönhetően már online videóhíváson keresztül is lehetőség van megtekinteni a kenneleket, így látogatás nélkül is betekintést nyerhetsz az állatok életébe.

3. A cicák valóban ott élnek, ahol mondják?

Egy másik árulkodó jel, amelyre érdemes figyelni: a tenyésztő otthonában a bútorok, függönyök állapota. Ha látod, hogy meg vannak rágva vagy kaparva, az azt jelzi, hogy a cicák valóban szabadon mozognak a lakásban, és nem ketrecben élnek. 

Ha minden tökéletesen érintetlen, fennáll a gyanú, hogy a cicákat csak akkor engedik ki, amikor vendégek érkeznek, a mindennapokat azonban szűk helyen, ketrecekben elzárva töltik.

A boldog, szabadon mozgó cica jelei mindig felismerhetők, és ezek alapján könnyedén eldöntheted, hogy valóban megfelelő helyről vásárolsz-e.

4. Vannak-e versenyeredmények?

Egy prémium minőségű Birman cicától elvárható, hogy szülei, felmenői versenyeredményekkel rendelkezzenek. A kiállításokon való részvétel nem csupán a szép küllemről szól, hanem arról is, hogy a macskák milyen idegrendszeri állapotban vannak. 

Ha a szülők jól szerepeltek a versenyeken, nagy eséllyel kiegyensúlyozott, stresszt jól tűrő kölykök születnek tőlük. Azok a tenyésztők, akik rendszeresen versenyeztetik macskáikat, nagyobb valószínűséggel fektetnek minőségi munkába más területeken is: például gondoskodnak arról, hogy a tenyészállatok kiváló kondícióban legyenek, megfelelő táplálékkal és vitaminokkal látják el őket, ami jobb minőségű kölykökhöz vezet.

5. Kapcsolat a tenyésztővel

Egy jó tenyésztő nemcsak a cicáiról gondoskodik, hanem kapcsolatot ápol a vevőkkel is. Már az első beszélgetés alkalmával érezheted, hogy valóban szereti az állatait, és nem pusztán pénzkereseti eszközként tekint rájuk. 

Ez a szenvedély és elkötelezettség különbséget tesz egy minőségi kennel és egy “cicagyár” között. A személyes kapcsolat a tenyésztővel hosszú távon is fontos lehet, hiszen kérdésekkel, tanácsokkal bármikor fordulhatsz hozzá.

A Birman cica ára

Felmerülhet a kérdés, miért is kerül egy Birman macska annyiba, amennyibe. Ez az összeg egyáltalán nem túlzó, ha figyelembe vesszük a tenyésztés és gondozás költségeit. 

A Birman macskák tenyésztése különleges odafigyelést igényel, mivel a fajtatisztaság megőrzése és a genetikai hibák elkerülése nagy szakértelmet és rengeteg időt követel meg.

Az ár tartalmazza a cicák kiváló egészségügyi ellátását, a szükséges oltásokat, az állatorvosi vizsgálatokat, a prémium minőségű táplálékot, valamint a megfelelő szocializáció biztosítását is. 

Ráadásul a Saba Cat Cattery-ben nagy hangsúlyt fektetünk arra, hogy a Birman cicák már egészen kiskoruktól fogva a legjobb környezetben nevelkedjenek, biztosítva ezzel, hogy boldog és kiegyensúlyozott társad legyen.

Miért vészjósló, ha túl olcsó egy Birman macska?

Ha egy Birman macska árát jelentősen alacsonyabbnak találod a piaci átlagnál, az komoly figyelmeztető jel lehet. Egy túl olcsó Birman cica esetében több problémával is szembesülhetsz:

  1. Olcsóbb cicák esetében gyakran előfordulhat, hogy nem valódi fajtatiszta Birmant vásárolsz, hanem egy keveréket, amely nem rendelkezik a Birmanok fajtajellegzetességeivel.
  1. Az olcsó cicáknál előfordulhat, hogy nem kaptak meg minden szükséges oltást vagy megfelelő állatorvosi ellátást. A szülők egészen biztosan nem. A minimális ellátás mellett semmilyen szűrővizsgálatokat nem végeznek. Ez komoly egészségügyi problémákhoz vezethet, amelyek a későbbiekben magas állatorvosi költségeket eredményezhetnek.
  1. Az olcsó macskák gyakran nem rendelkeznek törzskönyvvel, amely garantálná a fajtatisztaságot és a genetikai egészséget.

A Saba Cat Cattery-nél biztos lehetsz abban, hogy minden cica fajtatiszta, egészséges, és a lehető legjobb körülmények között nevelkedik. Garantáljuk a prémium minőséget, ami egy egészséges, boldog és különleges társ formájában térül meg számodra.

Miért válaszd a Saba Cat Cattery-t?

A Saba Cat Cattery többet kínál, mint egy átlagos tenyészet. Itt minden egyes Birman cicát különleges bánásmódban részesítünk, hogy a lehető legjobb formában kerüljenek új otthonukba. 

Nemcsak a macskák egészségére figyelünk kiemelten, hanem a személyiségük fejlesztésére is, így egy tökéletesen szocializált, szeretetteljes társ vár rád.

Egy Burmai szent templommacska vásárlása itt nemcsak egy tranzakció, hanem egy élmény, amellyel egy különleges, fajtatiszta macskával gazdagíthatod az életedet. A Saba Cat Catterynél ráadásul biztosítjuk, hogy a cicák a legjobb vérvonalból származzanak, 0 % beltenyésztéssel, garantálva ezzel is a prémium minőséget.

Egy Burmai szent templommacska nem csupán egy háziállat, hanem egy ékszer, amely gazdagítja az életedet. Ha egy szeretetteljes, intelligens és elegáns társat keresel, a Birman macska tökéletes választás számodra. 

A Saba Cat Cattery-nél vásárolt cicák pedig garantáltan a legjobb vérvonalból származnak, egészségesek és szeretetteljesek. Ne feledd: egy Birman macska nem csak szépségében lenyűgöző, hanem abban is, hogy mennyire harmonikusan illeszkedik az életedbe.

Válassz prémium minőségű, fajtatiszta Birman macskát a Saba Cat Cattery-től!

További hírek

Birman kiscica érkezik 2023

Birman macska szőrgondozás – könnyebben kezelhető, mint gondolnád

Tippek Birman macska vásárlásához: minden, amit tudni kell

Fedezd fel az elérhető Birman cicáinkat!

Miben különbözik a Birman macska a többi macskafajtától?

Macska tartása lakásban – bevált praktikák az új gazdiknak!