Birman cica, a szeretet művésze

Szeretet művészei: tündéri Birman cicák!

Saba Volfgang még szerető családot keres

Miért tündériek ezek a cicák? Miért különleges a Birman fajta?

Ez a cikk egy rövid fajtaismertető a Birman macskáról és arról a szeretetről, amit ezek a cicák közvetíteni képesek a családjuk, gazdáik felé. Mindkét szempontot figyelembe véve, azt hogy a Birman cicák miben segíthetik a családjuk életét, és azt is, hogy a Birman cicáknak milyen gazdára, családra van szüksége.

Az, hogy kinek mi a szép az rendkívül szubjektív. Számomra a Birman macska szépsége önmagáért beszél. Az egész fajtát a harmónia jellemzi. A fajta egész jellege az optimálisra törekszik. Nem túl hosszú vagy rövid a orr, fül, lábak. Nem túl hosszú, vagy rövid, dús vagy ritka a szőrzet emiatt sokkal kevesebb a szőr gondozás, mint más fajtáknál. Sokan hipoallergén cicának tartják és hivatalosan is ezen macskafajták közé sorolják. Én tartózkodom ilyen kijelentésektől és nem szeretnék cicát eladni hipoallergénnak.

Ami viszont tény hogy sohasem volt és nagyon bízom benne. hogy sohasem lesz divat fajta. Ezért az egész világon ritkaságnak számít.

Különlegesen szerencsés ember az, aki Birman cica boldog tulajdonosa lehet?

Nincs túltenyésztve sem hazánkban, sem pedig a világon, ezért nincs ismert genetikai betegségük sem! Ezt a biztonságot megerősíti az a tény is hogy a Saba/ Sábacat kennel cicáinak genetikai szűréseit a legmodernebb Ausztrál genetikai laborban készítették el, minden ma ismert macska genetikai betegségekre negatív cicákkal tenyésztünk.

Birman fajta ismertető itt

Birman cica mint alternatív terapeuta.

A Birman macska nem mindenki cicája!

Rendkívül gazdag, finom lelkivilágú cica. Számomra ez. és nem a szépsége az ami a legfontosabb. Már a nevében is, minden nyelven, szerepel a Szent szó. Hát nem véletlenül. Olyan speciális energiával rendelkeznek, ami közelében tartózkodni, rendkívül kellemes és megnyugtató.

Pár évvel ezelőtt néhány pszichológus rátalált a Birman cica kennelünkre és sok aggódó családot irányítottak hozzánk. Saba/ Sábacat Birman kennelt ajánlották alternatív gyógymódként, megkésett- eltérő fejlődésű gyerekek számára, illetve beilleszkedési problémákkal küzdő gyerekekkel, válást, betegséget követő traumák leküzdésében tudtak, tudnak cicáink segíteni. Nem csekély a korunkat annyira jellemző, számítógép- telefon játékszenvedély csökkentésében elért eredményeik sem, emellett jelentősen csökkenthetik iskolai, munkahelyi stresszt, orvosolhatják az alvászavarokat.

Az mára már bizonyított tény. hogy az állatok képesek segíteni nekünk a napi gondjaink leküzdésében, a terheink cipelésében.

Miért fontos annyira a Birman cicáknak a szerető család?  Milyen családra van szüksége a Birman cicának?

A Birman fajtának és azon belül is a Saba/ Sábacat cicáknak rendkívüli szeret igényé van!!!

Az számomra egyértelmű, hogy aki ebben a fajtában gondolkodik és a mi kennelünkből szeretne kiscicát, az biztosítson számára mindent, ami elvárható. Royal Canin étel, és mellé az ajánlott, kiegészítő vitaminok, játékok stb Ez természetes kell hogy legyen minden család számára, aki Saba/ Sábacat Birman cicában gondolkodik.

Annak az oka, hogy mégis azt mondom, hogy a Birman  nem  mindenki macskája, az a rendkívüli szeretetigénye!

Saba Valerian még elérhető

Nagyon sok ember képes kielégíteni egy cica vegetatív szükségleteit egy fejlett társadalomban, hiszen egy cica minőségi tartása nem annyira megterhelő, hogy ez problémát jelentsen a családoknak. 

Sajnos viszont sok ember nem képes azt a mennyiségű és minőségű szeretetet megadni a Birman cicának, amire ennek a fajtának szüksége van!

A Birman fajtának viszont mindennapi kenyere az a szeretet amit a gazdáitól kaphat.

Ezt a gondoskodást, törődést nem helyettesítheti egy másik kisállat sem.   A Birman cica átlagon felül szociális fajta, aki nagyon jól érzi magát másik macska vagy kutya társaságában.

De szüksége van arra, hogy a gazdi mellett ülhessen a konyhában, amíg az főz. Vagy a kád széléről játszhasson a vízcseppekkel, amíg fürdik, bebújhasson a könyöke közé, amíg tanul vagy dolgozik, és sok esetben aludhasson a gazdival az ágyban. ?

Különlegesen igaz ez azokra a Birman kiscicákra, akik a Saba/ Sábacat kennelben cseperednek fel.  Ezek a kiscicák a csak szeretettel és törődéssel találkoztak életük, folyamán. Egy csodálatos idillikus tündér világban élnek  Soha nem tapasztaltak hangos szót, durvaságot. Csak sok – sok játékot, simogatást, nevetést. ?

Saba Sábacat Birman cicák boldog élete

Sok információ található rólunk a hivatalos Fb oldalainkon, Instagrammon vagy Pinteresten is: 

https://www.facebook.com/birman.hu

https://www.instagram.com/birmanhu/

https://hu.pinterest.com/sabacatbirmanbeauty/_saved/

Nálunk 200 m2 házban minden anyának külön szoba áll rendelkezésére a kiscicái harmonikus felnevelésére. Emellett 4 db  külső-belső teres kifutó javítja tovább az állataink mindennapi életét ? A körülményeket folyamatosan javítjuk fejlesztjük. ? 

Saba Valerian

Saba Sábacat Birman cicák életkörülményei

Saba Sábacat Birman cicák élete

Saba Sábacat Birman cicák idillikus tündér világa

Azok a családok, gazdik jelentkezését várjuk,  akik magukra ismertek ebben a leírásban.

Birman kiscica szerető családot keres

Kérem azok és csak azok érdeklődjenek kennelünkben Birman kiscica után, akik érzik azt a bizonyos belső hangot a lelkükben hogy megtalálták, amit keresnek, ami hiányzott az életükből. Azok a családok, gazdik, akik úgy érzik képesek, sőt vágynak megadni azt a szeretetet és törődést, amire ezeknek a szent macskáknak szükségük van.  

Amikor ezt a cikket írom még van két  Birman kiscicánk akik szerető családot keresnek. Saba Valerian kiállítási, tenyésztési minőségű kandúr, és Saba Volfgang aki kedvenc kiscica ő csak szeretetet adni és kapni hivatott. 🙂 Mindkét kiscica sok generációs Saba/ Sábacat cica így Világbajnok, Nemzetközi Nagy Bajnok szülökkel, nagyszülökkel büszkélkedhetnek.  Információ itt.

Ezt azért hangsúlyozom ki, mert nagyon ritkán van  szabad kedvenc kiscicám, előjegyzési rendszerrel dolgozom,  és az átlag várakozási idő kb 1 év.

Video Saba Valerian: 

 

Természetesen az elmúlt 10 évben volt több szabad cicánk is, de ezek a cicák mind kiállítási-tenyésztési minőségben és áron voltak elérhetőek A Saba Sábacat kennel elsősorban továbbra is tenyésztési-kiállítási cicákat értékesít külföldi tenyésztők számára. Ettől függetlenül probléma nélkül lehet ilyen cicát is választani családtagnak Magyarországon is, ha valaki ilyet szeretne.

Vásárlásról és az előjegyzési rendszerről bővebben itt olvashat.

Nos, ebben a pillanatban még van szabad kiscicám, akinek szerető gazdit, családot keresünk, de lehet, hogy mikor ön olvassa ezt a cikket már nem lesz szabad cicánk.

Ettől sem kell elkeseredni, hiszen ez a lehetőség továbbra is ritkaságnak számít. Viszont előjegyzést egész éven át bármikor tudok fogadni. 

Akinek komoly az elhatározása, és valóban szerelembe esett ebbe a fajtába, és azt is tudja. hogy tőlünk szeretné megvásárolni, érdemes az előjegyzés lehetőségét választani. 

Aki hosszú évekre választ társat, nem lehet türelmetlen, hiszen az igazán jó dolgokra érdemes várni. ?

www.birman.hu kata@birman.hu

Végezetül egy játszós Birman cicás video a W 3 alomról és Volfgangról: